Dopingwaaier voor topsporters nu als iPhone-app verkrijgbaar

De Dopingwaaier voor topsporters is een app voor iPhone en Android geworden. De Dopingwaaier toont welke middelen en stoffen toegestaan en verboden zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

dopingwaaier-epkeMag je als topsporter paracetamol slikken als je hoofdpijn hebt? En is een vitaminepil toegestaan? Antwoorden op dat soort vragen vind je in de Dopingwaaier van de Nederlandse Dopinautoriteit. De Dopingwaaier was tot op heden een geplastificeerde waaier, waarop topsporters konden zien welke middelen zijn toegestaan. Maar ook dit fenomeen gaat met z’n tijd mee: met een Android- en iPhone-app kunnen sporters voortaan zien hoe de dopingcontrole verloopt, welke geneesmiddelen en voedingssupplementen zijn toegestaan en aan welke regels ze moeten voldoen.

De Dopingwaaier is gericht op topsporters en sportbegeleiders en is ook via een mobiele website te raadplegen. De app geeft informatie over alle in Nederland geregistreerde geneesmiddelen, legt uit welke specifieke werkzame stoffen verboden zijn en weet wat de grootste risico’s zijn bij een dopingcontrole.

In de winkel kun je meteen bekijken welke batches van voedingssupplementen op de NZVT-lijst staan. Zodra de dopinglijst is aangepast of er ander belangrijk nieuws is, kun je direct een update op je iPhone ontvangen. Vragen stellen over geneesmiddelen, voedingssupplementen, de dopingregels of een dopingcontrol kun je ook doen via de app. Binnen een werkdag krijg je antwoord op je vragen. Twijfelt iemand aan je fantastische sportprestaties? Dan kun je in de app een statement ondertekenen om aan te geven dat je je hard maakt voor een dopingvrije sport. En mocht je te maken krijgen met een onverwachte dopingcontrole, dan legt de app ook uit hoe de procedure verloopt, waar je aan moet denken en wat je rechten en plichten zijn.

De Nederlandse Dopingautoriteit maakte in het verleden al een app waarmee topsporters hun locatie kunnen doorgeven, onder de titel Whereabouts.

Downloaden: Dopingwaaier (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:32
Onderwerp sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.