iKids week 5: Learny, Zet de klok en Makies Doll Factory

In deze iKids lees je over Learny, Zet de klok en het bijzondere Makies Doll factory, waarmee kinderen 3D-poppen ontwerpen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

makiesIn deze iKids komen allerlei leuke apps aan bod. Bijvoorbeeld Learny, de gloednieuwe applicatie van Sanoma. In de app leren de allerkleinsten kleuren, letters en vormen kennen, en kunnen ouders hun voortgang nauwkeurig bijhouden op een dashboard. Ook bijzonder is Makies Doll Factory, waarmee kinderen eigen 3D-poppen kunnen ontwerpen. Als ze goed gelukt zijn kun je deze als ouder voor hen bestellen. 3D-printen is misschien nog niet zo alledaags of goedkoop, maar je bent wel een van de eersten met je eigen ontworpen speelgoed.

Learny

Learny is een gloednieuwe app die door Sanoma wordt uitgegeven. De iPad-applicatie is het resultaat van een interne innovatiewedstrijd die het bedrijf heeft georganiseerd. Learny is een Dino waarmee kinderen 15 spellen kunnen spelen. In het gezelschap van allerlei dieren leren ze bijvoorbeeld kleuren, letters en vormen in verschillende levels. Specifieke onderdelen die een kind moeilijker vindt worden via een algoritme bijgehouden en extra geoefend.

Het idee voor Learny is uit meer dan 200 ideeën gekozen. Wat maakt deze app dan zo uniek? Volgens de makers is dat het parent dashboard, dat ouders toelaat om hun kinderen tijdens het spelen te volgen. Daar kunnen ze zien hoe lang kinderen met de app spelen en wat ze het liefst doen. Wij zijn dat idee wel vaker in apps voor kinderen tegengekomen, maar in Learny is het ouderlijk toezicht erg goed uitgevoerd en op een slimme manier geïntegreerd in de rest van de app. Tot slot is de applicatie mooi geïllustreerd, maar dat heeft vast alles te maken met de ontwikkelaars, die ook verantwoordelijk zijn voor het mooie Wee Rockets en Wee Subs. Vanwege het feit dat Learny net in de App Store is verschenen is de applicatie tot 5 februari afgeprijsd naar €0,99.

Downloaden: Learny (tijdelijk €0,99, normaal €2,69, iPad, iOS 7.0+)

learny

Zet de Klok

zet de klokZet de klok is een handige app om kinderen te leren klokkijken. De app heeft allerlei verschillende oefeningen voor de analoge en digitale klok. Je kunt samen met je kinderen oefenen, maar ook hen zelfstandig opdrachten laten doen. Die oefeningen variëren van ‘zet de kok’ en ‘klok verzetten”, waarbij ze aan de slag moeten met een houten analoge klok, tot opdrachten als ‘digitaal klokkijken’ met een digitaal paneel. Opdrachten worden in het Nederlands uitgesproken. Wanneer kinderen voldoende juiste antwoorden hebben gegeven ontvangen ze een beloning in de vorm van een bronzen, zilveren of gouden medaille. In totaal zijn er 135 medailles te halen, dus kinderen zullen zeker even zoet zijn met Zet de Klok.

Downloaden: Zet de Klok (€0,99, universeel, iOS 5.0+)

Makies Doll Factory

Makies Doll Factory was een van de eerste spelers die in het gat sprong rond het maken van je eigen 3D-speelgoed. Het Engelse bedrijf ontwierp een website en een app waarmee kinderen en volwassenen hun eigen poppen kunnen ontwerpen, om deze vervolgens te laten 3D-printen. In de gratis app kunnen kinderen kiezen welk type haren, ogen, kleren en kleuren hun mannelijke of vrouwelijke karakters moeten krijgen. In een apart onderdeel, dat voor kinderen niet toegankelijk is, kunnen ouders de poppen bestellen. De uiteindelijke poppen kosten rond de 70 euro en hebben ongeveer de grootte van een Barbie. Andere interessante apps op dit gebied zijn Blokify, een app waarmee je eigen bouwwerken kunt laten uitprinten of naar je eigen 3D-printer kunt sturen en het fantastische MonsterMatic, dat helaas alleen nog in de Amerikaanse App Store is te verkrijgen.

Downloaden: Makies Doll Factory (gratis, iPad, iOs 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.