Wolf Smartset iPhone-app regelt temperatuur, zonnepanelen en ventilatiesysteem

Wolf Smartset is een iPhone-app waarmee je de temperatuur, zonnepanelen en ventilatie kunt regelen. Het is een vrij technische oplossing.

wolf-warmtepompenWolf Energiesystemen heeft een oplossing ontwikkeld om de temperatuur te regelen via een smartphone-app. Het verschil met andere systemen (zoals de afgelopen week besproken Honeywell-thermostaat) is dat de communicatie bij de Wolf-systemen niet plaatsvindt via de thermostaat, maar middels een module in de warmteopwekker, bijvoorbeeld een gaswandketel.

Het WRS-2 regelsysteem is van 3 tot 7 februari te bekijken in Jaarbeurs Utrecht. Met het WRS-2 regelsysteem kun je ook meer dan je verwarming regelen: je bedient er ook meteen je zonne-energie- en ventilatiesysteem mee. Ook als je niet thuis bent kun je met de Wolf Smartset-app de temperatuur en het klokprogramma regelen. In een grafiek zie je hoeveel energie je hebt bespaard door zonne-energie te gebruiken.

De WRS-2 werkt samen met de CGB-2, de eerste HR-gaswandketel met ingebouwde Wi-F-module. De interfacemodule maakt via een beveiligde verbinding connectie met de Wolf-server, maar je kunt ook zorgen dat je alleen lokaal toegang hebt tot de verwarmingsinstallatie. In dat geval heb je ook geen internetverbinding nodig om het systeem te laten werken. Een netwerkkabel en een aangesloten laptop is voldoende. Wie zijn systeem wel op internet aansluit, kan de installateur op afstand diagnoses laten uitvoeren of automatisch alarm laten verzenden naar de gebruiker of gespecialiseerde vakmensen als er iets mis is. Wil je de app gebruiken (in de App Store is een demoversie te vinden), dan heb je daarvoor de interfacemodule ISM7i en de bedieningsmodule BM-2 nodig. Via de app wijzig je de bedrijfsmodus, stel je tijdprogramma’s voor verwarmen, warm water en ventilatie in en lees je de temperaturen en status af. Ook storingen vind je terug in de app.

Smartset-wolf

Het zal duidelijk zijn dat deze oplossing wat meer gericht is op de techneutgebruikers die regeltechniek interessant vinden en geen moeite hebben om af en toe een Duitstalige technische handleiding door te bladeren. Dat is een heel andere doelgroep dan systemen zoals Nest en Honeywell, die vooral idiot proof willen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2014, 11:39
Categorie Accessoires
Onderwerpen temperatuur, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.