iKids week 18: Toy Car RC, Kinderliedjes en Dora the Explorer

In de iKids van week 18 lees je over een kinderspel met toegepaste realiteit, genaamd Toy Car RC. Ook komen Kinderliedjes # 1 en de Dora-app aan bod.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

dora icoonIn deze iKids lees je over de populaire nieuwe app van Dora the Exlorer, Perrito’s Grote Verrassing, waarin alles draait om een verrassing voor haar puppy Perrito. Ook leuk: het goed gewaardeerde Kinderliedjes #1 heeft bij een recente update extra ingezongen kindernummers toegevoegd, vergezeld van allerlei nieuwe interactieve elementen. Maar de kers op de kaart is deze week Toy Car RC, een creatief autospel dat gebruik maakt van toegepaste realiteit. Geen idee wat dat betekent? Probeer het vooral even uit, want het is eenvoudiger dan het klinkt.

Kinderliedjes #1

We besproken de app Kinderliedjes #1 al eens eerder, en beschreven de app toen als ideaal voor ouders met peuters en kleuters. Die app had tien kinderliedjes met een nostalgische insteek, zoals Papegaaitje leef je nog en Berend Botje. De ontwikkelaars hebben de liedjes met kinderen in een studio laten opnemen, onder leiding van een pianiste. Nu hebben ze het aantal nummers verdubbeld, met 10 nieuwe nummers die je via een in-app aankoop van €1,79 kunt aanschaffen. Daarvoor krijg je onder andere uitvoeringen van In de maneschijn en Alle eendjes zwemmen in het water. Ook de nieuwe scènes hebben allerlei interactieve elementen: bij Hoedje van papier kun je bijvoorbeeld daadwerkelijk een papieren hoedje vouwen. Als je de app in de babymodus zet komen alle liedjes als een video voorbij. Als je Kinderliedjes #1 wil installeren is het handig om goed op de naam te letten, want er staan veel soortgelijke apps in de App Store.

Downloaden: Kinderliedjes #1 (€1,99, universeel, iOS 5.1+)

kinderliedjes

Toy Car RC

Sommige ouders en grootouders zullen zich bij het lezen over kinderapps met toegepaste realiteit misschien hopeloos oud voelen (“Wij speelden vroeger gewoon met een tol”) maar er verschijnen steeds meer applicaties van dit kaliber in de App Store. In Toy Car RC zijn er twee virtuele werelden, Candy Land en Western, waarin kinderen uitgeprinte, gemailde of gefotografeerde targets op de grond kunnen neerleggen. Daarna kun je er met een virtueel autootje met twee virtuele hoofdpersonen doorheen rijden. Binnenkort verschijnt er een aparte app met extra auto’s en voertuigen om mee te spelen. Misschien begrijp je er na het lezen van deze zinnen nog steeds niets van, maar de app is gratis en heeft geen in-app aankopen, dus jullie kunnen altijd eens een poging wagen.

Downloaden: Toy Car RC (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Dora: Perrito’s Grote Verrassing

Dora the Explorer is een razend populair animatiefiguurtje met meerdere apps op haar naam. In de app-aflevering van Perrito’s Grote Verrassing, die sinds het verschijnen half april bij de best verkochte apps staat, gaan kinderen samen met Dora, Boots en Dora’s puppy Perrito op avontuur. Onderweg kunnen ze sterren verzamelen, beloningen verdienen en Perrito aaien en voeren. Alles draait om de verrassing die Dora en Boots voor Perrito in petto hebben, te vinden op de Verrassingsheuvel. Kinderen moeten ervoor zorgen dat ze daar komen voordat Zwieber er is. De nieuwe Nederlandse Dora app, geschikt voor 5 jaar en ouder, is ook voor de iPhone verkrijgbaar maar moet gek genoeg dan afzonderlijk worden gekocht.

Downloaden: Dora: Perrito’s Grote Verrassing (€3,59, iPad, iOS 5.0+)

dora the explorer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.