iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Blendle, 22tracks, chatfunctie in Snapchat en meer

Deze week in de App Gemist voor iPhone en iPad onder andere Blendle, de nieuwe 22tracks, videobellen in Snapchat en je eigen game maken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Blendle op iPadDe nieuwe dienst op de iPhone en iPad die ons deze week ronduit het meest bezig hield is Nederlands, journalistiek vernieuwend en alom vertegenwoordigd in de media. Het is op dit punt nog geen officiële app, maar we kunnen er niet omheen deze week en dus blikken we in deze App Gemist ook terug op Blendle. Maar er is nog veel meer leuks: je eigen game maken met Pixel Press Floors, de vernieuwde muziekapp 22tracks, de nieuwe richting van Snapchat en een app die automatisch lieve berichtjes verstuurt naar je vriendin.


Blendle – Blendle is live. Vanaf nu betaal je niet meer voor een hele krant of een heel tijdschrift, maar reken je af per artikel dat je wil lezen op de desktop, iPad of iPhone. In februari hadden we de primeur dat Blendle ook als échte app op beide Apple-touchscreens zal verschijnen. Nu is het nog ‘gewoon’ een website op de iPhone en iPad – maar wel een die zo goed is, dat je je kan afvragen wat een echte app nog toevoegt. Vanwege de relevantie en onze uitgebreide review, hebben we Blendle besloten ook mee te nemen in de App Gemist.
Lees onze uitgebreide review

Figure1 iPhoneFigure 1 – Fotodiensten waarmee je mooie plaatjes met vrienden kunt delen, zijn er genoeg. Wil je echt iets nieuws toevoegen, dan kun je je beter richten op een heel specifieke doelgroep, zoals artsen. Dat is precies wat de app Figure 1 doet: dit is een foto-app waarin artsen foto’s kunnen zien van allerlei aandoeningen. Heeft een patiënt last van groene urine en heb je geen idee wat er aan de hand kan zijn? Hoe leg je (zie foto hiernaast) een dubbele knoop in een navelstreng?
Downloaden: Figure 1 – Medical Images (Amerikaanse App Store, gratis, universeel, iOS 6.1+)

Geocaching iPhoneGeocaching – Geocaching.com, de officiële geocaching-community, heeft de bijbehorende iPhone-app compleet vernieuwd voor het seizoen 2014. Nu het weer lekkerder weer wordt, is het tijd om de natuur in te trekken op zoek naar verborgen schatten. De vernieuwde app is aangepast aan het uiterlijk van iOS 7, bevat een nieuwe landkaart waarmee je jouw trackables kunt volgen en bevat meer informatie over jouw favoriete geocache-plaatsers.
Downloaden: Geocaching (€11,99, iPhone, iOS 6.1+)

AG 22Tracks iPhone22tracks – 22tracks is aan een tweede leven begonnen op de iPhone. De Nederlandse muziekapp waarbij 22 curatoren steeds 22 nieuwe nummers kiezen in 22 verschillende genres is voorzien van een grote update naar versie 5.0. De applicatie is een stuk strakker vormgegeven dan de app voorheen al was. En: hij is voor het eerst gratis te downloaden. “We hopen op een groter bereik en willen een minder hoge drempel om nieuwe muziek te ontdekken.”
Downloaden: 22tracks (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Wego social transportWego social transport – Carpoolapps zijn Nederland niet onbekend. Toogethr, CoCar en Carpooltaxi luidt het huidige Nederlandse aanbod. Echt van de grond gekomen zijn ze nog niet – en de andere Nederlandse spelers Ride Here Right Now en ANWB Samenrijden gooiden het bijltje er zelfs al bij neer. Is daar een internationaal georiënteerde app voor nodig misschien? Waze heeft de hele gebruikersstructuur ervoor aangelegd, maar het is een nieuwe app die het gaat proberen. Wego social transport is vooral lekker simpel gehouden.
Downloaden: Wego social transport (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Tagg.ly iPhoneTagg.ly – Als je wat verslaggevers in Oekraïne volgt, of wat verslaggevers in de Gazastrook in Egypte volgde, kan je er regelmatig op stuiten. En ook de Nederlandse politicus Geert Wilders maakte zich er recent schuldig aan. Hij publiceerde een foto op Twitter om een demonstratie aan te kaarten, maar de foto die hij gebruikte was drie jaar oud. Manipulatie met oude foto’s komt vaker voor. In het nieuws en op Twitter. Met de nieuwe iPhone-app Tagg.ly help je het niet de wereld uit, maar je maakt het wel iets lastiger.
Downloaden: Tagg.ly (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG BroApp iPhoneBroApp – Altijd al een applicatie willen hebben die automatisch lieve berichtjes naar je vriendin stuurt? Dan ben je bij het nieuwe BroApp aan het juiste adres. De applicatie, die begin maart bij het verschijnen op Android al een relletje veroorzaakte, wil functioneren als jouw ‘wingman’, zodat je zelf meer tijd hebt om met vrienden rond te hangen. Of met andere dames misschien. Nu heeft de ontwikkelaar zijn trucje naar iOS gebracht, zodat ook mannen met een iPhone hun relatie hier daar wat kunnen uitbesteden. Maar hoe goed werkt het eigenlijk en hoe handig is deze insteek? iCulture nam de app eens onder de loep.
Downloaden: BroApp (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Google Documenten iPhoneGoogle Documenten en Google Spreadsheets – Google verstevigt de concurrentie met Apple iWork en Microsoft Office. In de applicatie voor cloudopslag Google Drive was het al langer mogelijk documenten te bewerken op de iPhone en iPad, maar nu heeft Google ook aparte apps uitgebracht voor schrijven en spreadsheets. Google Documenten is het antwoord op Microsoft Word en Pages, Google Spreadsheets neemt het op tegen Microsoft Excel en Numbers.
Downloaden: Google Documenten (gratis, universeel, iOS 7.0+)
Downloaden: Google Spreadsheets (gratis, universeel, iOS 7.0+)

AG Snapchat iPhoneSnapchat – De tijd dat Snapchat wordt gezien als sexting app om alleen kinky foto’s mee te versturen naar anderen, kan wel eens snel afgelopen zijn. Snapchat opent de aanval op WhatsApp Messenger en andere chatapps na een aankomende grote update op de iPhone. Het is zo ook mogelijk om tekstberichten te sturen naar vrienden. Vanuit een chatgesprek hoef je maar één knop te drukken om live en gratis met elkaar te videobellen.
Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Zwemwater iPhoneZwemwater – Je zou het niet zeggen, maar het zogeheten badseizoen is officieel van start. Tot 1 oktober kan er op 800 plekken in Nederland worden buitengezwommen in meren, rivieren, kanalen en de zee. Het is daarvoor wel handig om te weten of die plek is goedgekeurd en of er bijvoorbeeld blauwalg in het water aanwezig is. Voor dat doeleinde heeft de Rijksoverheid de Zwemwater app voor iPhone en iPad uitgebracht, die liefhebbers van natuurzwemmen kunnen raadplegen voor ze een ijskoude duik nemen. In de app vind je alle gegevens van waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat op één plek.
Downloaden: Zwemwater (gratis, universeel, iOS 6.1+)

AG OneNote iPhoneMicrosoft OneNote – Microsoft heeft haar notitie-app OneNote een flinke lik verf gegeven, vergezeld van een paar handige nieuwe functies. Zo is het ontwerp van de app nu in lijn met iOS 7 en heeft de applicatie op verzoek van veel gebruikers meerdere notitieblokken toegevoegd. Op die manier kun je aparte notitieblokken voor boodschappen, klusjes, werk, etcetera beheren, zoveel als je wilt. Daarnaast hebben de makers een zogeheten ‘Office Lens’ toegevoegd, waarmee je een foto van een document of whiteboard kunt maken. De app zal deze foto automatisch bijsnijden, verbeteren en aan je notities toevoegen.
Downloaden: Microsoft OneNote (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Kool iPhoneKool – Soms komt berichten typen niet handig uit. Of misschien spreek je gewoon liever dan je schrijft. De iPhone-app Kool is een nieuwe applicatie waar je bij kan dicteren. Mits je over een internetverbinding hebt, spreek je Nederlands of een van de 31 andere talen tegen de app en wordt je ingesproken boodschap verwerkt naar tekst. Die kan je waar nodig nog even bewerken, voordat je het bericht kopieert of verstuurt via WhatsApp, iMessage of e-mail.
Downloaden: Kool (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

AG Mingle iPhoneNieuwe contactenapps: Mingle, Networkr en Glue – Kan je in het zesde jaar van de App Store nog apps uitbrengen die van de iPhone een nóg beter netwerkinstrument maken? Drie nieuwe apps denken van wel – en elk vinden ze een eigen niche. We nemen ze in dit artikel kort en bondig onder de loep. Mingle wil je op meer manieren verbinden aan contacten, Glue Social Notebook geeft notitieruimte voor zakelijke relaties en Networkr heeft misschien nog wel het simpelste idee: Tinder voor business. Hoe goed werken ze?
Downloaden: Mingle: Action-Based Contacts (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)
Downloaden: Glue Social Notebook (gratis, iPhone, iOS 7.1+)

Exclusief voor iPad

AG Pixel Press Floors iPadPixel Press Floors – Je kan het zoveelste nietszeggende renspelletje spelen op de iPad, maar je kan ook… je eigen platformgame maken! Een jaar geleden liet het project Pixel Press zich financieren op crowdfundingsite Kickstarter. Nu is het uit. Met Pixel Press Floors voor de iPad kan je je eigen platformlevels tekenen op vellen papier. Die scan je in met de iPad en tover je om tot echte levels die iedereen kan spelen.
Downloaden: Pixel Press Floors (gratis ter introductie, iPad, iOS 6.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.