Duolingo gaat conversatiecursussen aanbieden

Duolingo gaat conversatiecursussen invoeren, waarbij je talen kunt leren door te chatten in een vreemde taal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

duolingo icoonTaalcursus-app Duolingo gaat steeds meer op een heus taleninstituut lijken. Naast de al eerder aangekondigde taalexamens gaat Duolingo straks ook conversatiecursussen aanbieden. Die zullen over twee tot drie maanden verschijnen in de app. Met de conversatiemodus kun je een gesprek voeren met iemand in een andere taal. Je leert daarmee het schrijven van zinnetjes. Eventuele fouten past de app meteen aan. Het eindresultaat is net als bij Google Translate niet altijd een perfecte zin, maar wel eentje die de andere persoon zal begrijpen.

De conversatiemodus ziet eruit als een chatvenster, waarbij je op woorden kunt drukken om de betekenis te zien. Dat is in de cursussen van Duolingo ook al mogelijk. De functie is trouwens niet alleen handig voor mensen al die bezig zijn met een van de vele Duolingo-taalcursussen, waarvan er nu zo vijfentwintig zijn. Je kunt het ook gebruiken als je de taal nog niet machtig bent. Wat toekomstplannen betreft kijkt Duolingo nieuwe talen zoals Russisch, Chinees, Japans en Hindi, waarbij talen die gebruik maken van afwijkend schrift een extra uitdaging zijn. Russisch is nog vrij eenvoudig, omdat je maar dertien nieuwe karakters hoeft te leren. Maar voor het leren van Chinees kijkt Duolingo eerst naar mogelijkheden om mensen de taal fonetisch te laten leren, op basis van het Romeinse alfabet.

Momenteel kun je in Duolingo vanuit het Nederlands een cursus Engels volgen. Ben je de Engelse taal al machtig, dan openen zich veel meer mogelijkheden, bijvoorbeeld het leren van Spaans en Portugees.

Downloaden: Duolingo (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:16
Onderwerpen duolingo, taalcursus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.