iKids week 1: Tumblies, Ted verveelt zich en Elly – het vliegende pakje

In deze iKids twee leuke Nederlandse apps: Tumblies en Ted verveelt zich. Ook de moeite waard: Elly, een mooie prentenboek-app over een rendiertje.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

rendierDe eerste week van het jaar brengt ons meteen een aantal fijne nieuwe kinder-apps. De Tumblies zullen sommige ouders kennen van hun animatieserie op de KRO, maar de geestige figuurtjes hebben nu ook een eigen app. Ted verveelt zich is eveneens een nieuwe en Nederlandse applicatie, waarmee kinderen kunnen kleuren, spelen, lezen en voorgelezen worden. En dan is is er nog het derde avontuur van Elly het Rendier, de populaire hoofdpersoon van een serie prentenboeken. Voor kinderen valt er dit nieuwe jaar dus alvast genoeg moois te ontdekken.

Elly – het vliegende pakje

Elly en het vliegende pakje is het derde boekje uit de serie Elly het Rendier. In dit verhaal krijgt Elly een mysterieus pakket van de postbode. Omdat het zo hard waait vliegt het pakje echter weg voordat het kan worden bezorgd. Elly en haar vrienden uit het bos rennen achter het pakje aan en beleven tijdens die achtervolging allerlei avonturen. De illustraties van het boek zijn simpel maar mooi, erg geschikt voor kinderen die net leren lezen. Je kunt het boek ook als voorleesboek gebruiken door zelf voor te lezen of de voorleesstem van kinderboekenschrijfster Sieneke de Rooij aan te zetten. Elly het Rendier wordt uitgegeven door ontwikkelaar Tizio, die ook nog een heleboel andere apps in de App Store heeft staan, zoals het Moddermonster. De app bevat geen reclame of in-app aankopen.

Downloaden: Elly – het vliegende pakje (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

elly

Tumblies

De Tumblies zijn vier figuurtjes die bestaan uit gekleurde losse schijven. Ze hebben hun eigen animatieserie op de KRO, bedoeld voor peuters en kleuters. In die avonturen vallen de Tumblies voortdurend uit elkaar, wat ze steeds op geestige wijze proberen op te lossen. Sinds een aantal weken hebben de Tumblies ook een eigen app. Daarin kunnen kinderen eerst een aflevering bekijken, om daarna zelf met hun vrienden te gaan spelen. Het geestige spel waarin de Tumblies hun schijven verliezen draait overigens niet om winnen of verliezen. Het is de bedoeling dat kinderen vrij kunnen spelen en experimenteren. De app is gemaakt door Ijsfontein, een Nederlandse animatiestudio die ook verantwoordelijk is voor het mooie Touch Van Gogh. Tumblies is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Downloaden: Tumblies (gratis, iPad, iOS 6.0+)
tumblies

Ted verveelt zich

Ted is een geestige olifant die zich verveelt. De zon schijnt en al zijn vrienden slapen. Daarom gaat hij maar leuke dingen doen. Kinderen die de app spelen worden uitgenodigd om mee te spelen. Zo kunnen ze kiezen om allerlei kleurplaten in te vullen of memory te spelen. Het leesverhaal in de app is geschreven en geïllustreerd door scenarist en cartoonist Willem Ritstier. Kinderen kunnen het zelf lezen, maar ze mogen er ook voor kiezen om voorgelezen te worden. Als kers op de taart is er nog een spel waarbij Ted iedereen wakker probeert te tetteren. De app is geschikt voor jonge kinderen van alle leeftijden.

Downloaden: Ted verveelt zich (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

ted

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.