Seas0nPass aangepast voor Apple TV 2 firmware 5.3 (jailbreak)

Seas0nPass 2.4 is verschenen, waarmee je de Apple TV 2 met firmware 5.3 untethered kunt jailbreaken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

seas0npass atv2De jailbreaktool Seas0nPass van FireCore is aangepast voor bezitters van een Apple TV 2. Het gaat specifiek om mensen die nog niet de update naar firmware 6.0 hebben gemaakt en nog op 5.3 zijn blijven hangen. Deze firmware-versie is vergelijkbaar met iOS 6.1.4 op iPhones en iPads.


Met Seas0nPass was het al mogelijk om een tethered jailbreak op 5.3 uit te voeren, maar door nieuwe ontwikkelingen is het nu ook mogelijk om de hack untethered te maken. Een untethered jailbreak houdt in dat de Apple TV (of ander iOS-apparaat) niet steeds op een computer hoeft aan te sluiten, telkens wanneer je het apparaat opnieuw opstart. FireCore kondigde de nieuwe Seas0nPass-versie aan via hun blog.

In de changelog voor Seas0nPass 2.4 staat behalve ondersteuning voor een untethered jailbreak op Apple TV 5.3 ook nog: verbeterde betrouwbaarheid tijdens het installatieproces en verbeterde diagnostische rapportages. Daarnaast zijn de nodige bugfixes en kleine verbeteringen doorgevoerd.

Ook op iOS is het jailbreaken sinds kort weer in een stroomversnelling geraakt, dankzij het verschijnen van evasi0n voor iOS 7, de nieuwe tool p0sixspwn voor iOS 6.1.3 t/m 6.1.5 (sinds dit weekend ook voor Windows) en een flinke hoeveelheid tweaks die voor iOS 7 zijn aangepast. Maar spijtig genoeg is er voor de Apple TV 3 nog steeds geen jailbreak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.