LastPass Authenticator

LastPass Authenticator maakt tweestapsverificatie met je iPhone makkelijker

LastPass heeft met LastPass Authenticator een nieuwe manier gevonden om tweestapsverificatie te gebruiken met je iPhone. De app kun je direct gebruiken op alle websites met Google Authenticator.

LastPass Authenticator

Wachtwoord-app LastPass zet zich vanaf vandaag in om tweestapsverificatie gemakkelijker te maken met je iPhone. Met deze beveiligingstechniek maak je jouw online accounts een stuk veiliger dan als je alleen een wachtwoord gebruikt. LastPass Authenticator kan meteen met allerlei diensten gebruikt worden, omdat het naar eigen zeggen alle websites ondersteunt die momenteel van Google Authenticator gebruik maken en zescijferige codes gebruiken.


Omdat LastPass Authenticator dezelfde techniek als Google Authenticator gebruikt, kun je de app vanaf dag een gebruiken om bijvoorbeeld op Facebook of Dropbox in te loggen. Zoals je in onderstaande video kunt zien werkt LastPass Authenticator vooral in samenwerking met je LastPass-account erg vloeiend.

Koppel LastPass aan LastPass Authenticator

Het koppelen van LastPass Authenticator aan je LastPass-account gaat heel gemakkelijk via een streepjescode die je met de camera van je iPhone scant. Daarna kun je er direct mee aan de slag. Je kunt de nieuwe app natuurlijk gebruiken om je LastPass-account beter te beveiligen, maar ook andere apps die tweestapsverificatie ondersteunen kunnen ontgrendeld worden aan de hand van LastPass Authenticator. Vanuit de app kun je specifieke apparaten ook vertrouwen, zodat je geen codes op het toestel ontvangt maar wel de extra beveiliging van tweestapsverificatie benut.

Met tweestapsverificatie geef je jouw online account een extra beveiligingslaag. Naast het traditionele wachtwoord voeg je op deze manier een extra check toe, wat je account een stuk lastiger te kraken maakt. Zelfs als iemand je wachtwoord heeft, kan hij of zij hierdoor niet meteen in je account. In onderstaande gids bespreken we iOS-apps om tweestapsverificatie op je iPhone en iPad te gebruiken. In deze gids kun je ook terecht voor extra informatie over deze manier van online beveiliging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.