iculture-peilt
iCulture Peilt
iPad Air 2 met verschillende apps.

iCulture-lezers zien het liefst 4GB RAM en 3D Touch in de iPad Air 3

Met een beetje geluk krijgen we de iPad Air 3 volgende maand te zien, maar op welke functies zitten jullie te wachten? Eerder deze week vroegen we dit in de vorm van een iCulture Peilt, waar we vandaag de uitslag van geven.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPad Air 2 met verschillende apps.

Of we de iPad Air 3 volgende maand te zien krijgen is nog even de vraag, maar dat weerhoudt jullie er niet van om alvast vooruit te blikken. Onlangs vroegen we naar de mogelijke functies in de iPad Air 3 waar de iCulture-lezers het meest naar uitkijken. Uit jullie antwoorden blijkt dat 3D Touch een populaire functie is, maar dat meer werkgeheugen toch echt bovenaan de lijst staat.

Afgelopen maandag vroegen we jullie in de vorm van een iCulture Peilt welke functies jij het liefst in de iPad Air 3 wil zien. Uit een eerdere rondvraag over de iPad Air 3 onder onze lezers bleek namelijk dat 37,5% van de iCulture-lezers uitkijkt naar deze nieuwe tablet van Apple.

4GB RAM en 3D Touch populairst bij iPad Air 3

In totaal zijn er ruim 3.800 stemmen uitgebracht onze iCulture Peilt van afgelopen maandag ingevuld. Daaruit kunnen we opmaken dat de meeste stemmen (714 oftewel 18,5%) zijn gevallen op een iPad Air 3 met 4GB werkgeheugen, een verdubbeling van de 2GB RAM in de iPad Air 2 en net zoveel als er in de iPad Pro zit. Deze uitbreiding van het werkgeheugen wordt op de voet gevolgd door 656 stemmen (17%) om 3D Touch in de iPad te stoppen. Ook vier ingebouwde speakers met goed geluid is een populaire keuze met 627 stemmen (16,27%).

iCulture peilt: functies voor iPad Air 3

Opvallend genoeg hebben 339 stemmers (8,8%) liever een dikkere en zwaardere iPad Air 3 met een grotere batterij, dan een nog dunner en lichter model die het mogelijk minder lang volhoudt op een acculading (3,6%). Een iPad Air 3 in Apple’s nieuwste rosegouden kleur staat overigens onderaan jullie wenslijst met functies: slechts 54 lezers (1,4%) noemden dit als een belangrijke verbetering.

In de reacties konden jullie ook nog zelf wat suggesties aandragen die niet in de poll te kiezen waren. Zo voelden lezers Truus en Peterfrans wel iets voor een iPad Air 3 met een scherm dat je een stuk beter af kunt lezen in de zon. Bman en Borgqueenx vragen zich hardop af of de iPad Air 3 wellicht een 4K scherm krijgt, zoals een gerucht uit eind januari stelt. Maar de iPad Pro heeft ook geen 4K scherm, waardoor het misschien toch niet zo heel geloofwaardig is.

iPad Air 3, wat kunnen we verwachten?

Volgens de meest recente geruchten wordt de iPad Air 3 ietwat dikker en breder dan de iPad Air 2, en wordt de camera uitgebreid met een kleine LED-flitser. Met een beetje geluk komen we op 15 maart te weten of deze geruchten waar zijn. Naar verwachting onthult Apple dan tijdens een keynote de iPad Air 3 samen met de iPhone 5se.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2016, 21:32
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen iculture peilt, ipad air 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.