De Neuroon is een slim slaapmasker met bijbehorende iPhone-app.

Voorkom een jetlag en slaap beter met het Neuroon slaapmasker

De Neuroon is een slim slaapmasker dat je met je iPhone koppelt. Via een iOS-app kun je uitgebreide slaapprogramma's instellen, zodat je bijvoorbeeld beter wakker wordt of een jetlag tegengaat.

De Neuroon is een slim slaapmasker met bijbehorende iPhone-app.

Een lapje over je ogen leggen om beter te slapen is een tactiek die al jaren gebruikt wordt. Vooral in vliegtuigen kom je deze slaapmaskers regelmatig tegen, maar dat ze anno 2016 lang niet meer alleen van een simpel stukje stof gemaakt hoeven te worden bewijst de Neuroon. Dit slimme slaapmasker is nauw verbonden met je iPhone, en kan je daardoor helpen tegen een jetlag terwijl je slaap geanalyseerd wordt.

De Neuroo is het resultaat van een succesvolle crowdfundingcampagne, waar destijds meer dan 400.000 dollar mee werd opgehaald. Het slimme slaapmasker maakt via Bluetooth verbinding met je iPhone, en kan vervolgens met de bijbehorende Neuroon-app bediend worden. Zo kun je bijvoorbeeld een speciale wekker instellen, die je rustig wakker maakt door een zonsopkomst te simuleren.

Neuroon kijkt terwijl jij slaapt

Terwijl jij slaapt blijft de Neuroon actief, zodat jouw slaapritme zorgvuldig in de gaten gehouden kan worden. Als je weer wakker bent kun je in de app zien hoe goed (of slecht) je geslapen hebt, net zoals een app als SleepCycle dat doet.

Een speciale Jetlag-modus laat je aanpassen aan een andere tijdszone.

Voordat je het slaapmasker op je hoofd zet en onder de wol kruipt, wil de app eerst kennis met je maken. Via een korte introductie geef je wat basisinformatie over jezelf, zoals je lengte, geslacht en gewicht. Dit is ook de plek om aan te geven of je met bepaalde slaapstoornissen te maken hebt.

Voorkom een jetlag met Neuroon

Ook is er een speciale Jetlag-functie aanwezig, die jouw lichaamsklok afstemt op de tijdzone van je plek van bestemming. Hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker om je aan de andere tijdszone aan te passen. Als je niet vaak in het vliegtuig zit zul je de Personal Pause-functie wellicht vaker activeren. Deze vier verschillende middagdutjes zetten alles op alles om je lichaam en geest te verfrissen.

De ingebouwde batterij van de Neuroon houdt het zo’n twee tot drie dagen vol, terwijl alle slaapgegevens automatisch na iedere slaapbeurt overgedragen worden naar de iPhone-app (link). Het ingebouwde geheugen kan deze slaapgegevens bovendien tot zeven dagen lokaal opslaan.

De Neuroon is vanaf nu te bestellen op de website van de accessoiremaker voor $299 en $19 verzendkosten. Gezamenlijk kom je dan omgerekend neer op een prijs van €286. Omdat het hier om een pre-order gaat, wordt je bestelling over 10 weken pas geleverd. Dat zijn nog een hele hoop ‘ouderwetse’ nachtjes slapen dus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2016, 18:44
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.