iculture-peilt
iCulture Peilt
iCulture: Peilt

iCulture peilt: sta jij open voor een nieuwe muziekdienst?

Is er nog ruimte voor nieuwe aanbieders?

Het aanbod van streaming muziekdiensten is in Nederland erg groot en met nieuwe spelers als Juke wordt dit alleen maar groter. Maar sta jij wel open voor een nieuwe muziekdienst of ben je meer dan tevreden met het huidige aanbod?

Spotify en Apple Music zijn verreweg de bekendste muziekdiensten in Nederland, maar er zijn nog meer diensten waarmee je onbeperkt naar muziek kunt luisteren. Maar ben jij wel bereid om over te stappen naar een andere muziekdienst en wat zou dan de reden zijn? Laat je stem horen in deze iCulture peilt!


Zou jij overstappen?
In onze iCulture peilt van een jaar geleden vroegen we jullie welke streamingdiensten je gebruikt. Spotify bleek daaruit de populairste muziekdienst onder iCulture-lezers, gevolgd door Apple Music. Over heel Nederland gezien bleek onlangs ook al dat 1,1 miljoen Nederlanders Apple Music hebben, tegenover bijna 6,2 miljoen voor Spotify. Maar er liggen meer kapers op de kust. Diensten als Napster, Deezer en Tidal bestaan al veel langer, terwijl in Nederland diensten als Juke en HitsNL de nieuwkomers zijn. Zie jij het zitten om over te stappen en wat zijn voor jou de belangrijkste redenen om te switchen?

Zie je de poll niet? Invullen kan ook hier!

Het is nog maar de vraag of er veel behoefte is aan de vandaag gestarte dienst Juke. Veel mensen zijn al ergens lid en als nieuwe dienst zul je dan ook wel iets bijzonders te bieden moeten hebben. Juke denkt zich te kunnen onderscheiden met Nederlandse radiostations en aanbevelingen van bekende artiesten en dj’s, zoals Edwin Evers, Armin van Buuren en Coen & Sander van Radio 538. De dienst was afgelopen zomer al stilletjes van start gegaan en is te beluisteren via de app, de website, Sonos en binnenkort ook op Alexa-speakers. Net als bij andere muziekdiensten betaal je voor Juke Premium €9,99 per maand – waarbij we ons afvragen of die prijs aantrekkelijk genoeg is om mensen te laten overstappen.

In ons overzicht van de muziek streamingdiensten voor iPhone en iPad lees je meer over de verschillen tussen de beschikbare diensten. We kijken bijvoorbeeld naar de apps, het aanbod en de prijzen van de populairste muziekdiensten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2018, 22:28
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iculture peilt, muziekdienst
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.