iculture-peilt
iCulture Peilt
Netflix tv-kijken

Dit zijn de populairste streamingdiensten onder iCulture-lezers

Welke muziek- en videostreamingdiensten worden door iCulture-lezers het meest gebruikt? Bij muziek staat Spotify bovenaan, terwijl bij videodiensten Netflix aan kop staat. Toch is er een opvallend verschil tussen muziek- en videodiensten.

Netflix tv-kijken
iCulture-lezers zijn fanatiek gebruikers van diverse streamingdiensten, zowel voor video als voor muziek. Dat blijkt uit onze recente iCulture peilt van begin deze maand. Daarin vroegen we jullie welke streamingdiensten jullie voor muziek en video gebruiken. Van de muziekdiensten is een betaald Spotify-abonnement veruit het meest populair en bij de videodiensten staat Netflix veruit bovenaan. Er zijn ook een aantal opvallende uitslagen te zien.

Meer videostreaming dan muziekstreaming

In onze laatste iCulture peilt vroegen we welke diensten jullie gebruiken voor luisteren van muziek en voor het bekijken van films en series. Op de poll voor muziekdiensten is in totaal 7426 keer gestemd, terwijl de poll voor videostreaming 3830 stemmen kreeg. Bij elke poll kon je maximaal drie opties aanvinken. Wat opvalt is dat bijna de helft van de stemmers bij de poll over muziekdiensten geen abonnement heeft. 46,6% van de stemmers geeft aan geen abonnement te hebben op een muziekdienst. Bij videostreamingdiensten ligt dit percentage een stuk lager, want daar geeft slechts 28,4% van de stemmers aan geen abonnement te hebben.

Als je alleen kijkt naar welke diensten het populairst zijn onder de beschikbare diensten, dan staat Spotify ver bovenaan. Er is 1880 keer gekozen voor een betaald Spotify-abonnement, wat overeenkomt met 47,4% van het totaal aantal stemmen op de verschillende diensten (dus exclusief de niet-stemmers). Een gratis Spotify-abonnement is een stuk minder populair, want hier is maar 306 keer op gestemd. Als je beide Spotify-abonnementen bij elkaar optelt, heeft 55,1% van de stemmers met een muziekabonnement dus een account bij Spotify. Bij Apple Music is dit een stuk lager, namelijk 27,2% (1080 stemmen). Andere diensten als Deezer (203 stemmen, 5,1%), Soundcloud (296 stemmen, 7,5%) en Tidal (62 stemmen, 1,6%) zijn een stuk minder populair.

iCulture peilt over muziek streaming.

Van alle gebruikers van videodiensten, staat Netflix met kop en schouders bovenaan. Op Netflix is 2030 keer gestemd. Dit staat gelijk aan 74% van het totaal aantal stemmen op de diensten bij elkaar opgeteld. Op de tweede plaats staat Ziggo Movies & Series XL, voorheen HBO Go, met 238 stemmen (8,7%). De top drie wordt afgemaakt door het Nederlandse Videoland, waar in totaal 138 stemmen voor uitgebracht zijn (5%). Het relatief nieuwe en goedkope Amazon Prime Video wist 88 stemmen te krijgen (3,2%).

iCulture peilt over video streaming.

In september 2015, vlak na het einde van de proefperiode van Apple Music, vroegen we jullie of je van plan was te betalen voor Apple’s muziekdienst. Toen bleek dat een kwart van de lezers bereid was te betalen voor Apple Music. Dit komt overeen met deze nieuwe poll, waardoor er in anderhalf jaar weinig veranderd is.

Bij bovenstaande resultaten zijn de niet-stemmers van het totaal afgetrokken, waardoor de percentages in de grafiek iets afwijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2017, 9:51
Categorie Diensten
Onderwerpen iculture peilt, muziek, streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.