iculture-peilt
iCulture Peilt
3D Touch op de iPhone 6s.

iCulture peilt: hoe vaak maak jij gebruik van 3D Touch?

3D Touch op de iPhone 6s zorgt ervoor dat je sneller kunt navigeren door extra hard op het scherm te drukken. Maar hoe vaak maak jij eigenlijk gebruik van deze functie. Laat je mening blijken in deze iCulture peilt.

Apple introduceerde bij de iPhone 6s drukgevoelige schermen. Dankzij 3D Touch komen er extra mogelijkheden in beeld als je extra hard op het scherm drukt, zowel in apps zelf als op appicoontjes. Maar hoe vaak gebruik jij 3D Touch nog? Is 3D Touch inmiddels een gewoonte geworden of laat jij de functie links liggen?

3D Touch op de iPhone 6s.

Dit najaar komt 3D Touch waarschijnlijk ook beschikbaar op de iPhone 7, maar wij zijn benieuwd in hoeverre op dit moment actief gebruik wordt gemaakt van 3D Touch op de iPhone 6s. In onderstaande poll kun je laten blijken of jij 3D Touch vaak gebruikt om sneller te navigeren.

https://www.wedgies.com/question/577b72d6904a391500700807

3D Touch nog alleen op iPhone 6s

3D Touch maakte zijn introductie met de iPhone 6s en bestaat uit twee onderdelen. Door hard op een appicoon te drukken, kun je snel naar belangrijke onderdelen in een app springen. Deze acties worden Quick Actions genoemd. Maar ook binnen apps kun je harder op het scherm drukken. Deze Peek en Pop-functie zorgt ervoor dat je een preview van een specifieke pagina kunt krijgen, zonder dat je verder hoeft te navigeren in de app. Stuurt iemand jou bijvoorbeeld een link in iMessage, dan kun je hard drukken op deze link om een preview te zien, zonder dat je de Berichten-app verlaat. Door harder door te drukken wordt de preview ‘gepopt‘ en kun je de volledige pagina zien.

3D Touch is de afgelopen maanden aan steeds meer apps toegevoegd. Nagenoeg alle populaire apps bieden nu ondersteuning voor 3D Touch, zoals WhatsApp, Facebook, Instagram, 1Password en vele andere apps. Toch kan het zo zijn dat jouw favoriete app nog geen 3D Touch-functies heeft, waardoor je misschien niet geneigd bent om 3D Touch te gebruiken in apps die de functie wel bieden.

Bovendien vinden enkele 3D Touch-functies ook hun weg naar oudere toestellen zonder drukgevoelig scherm. Zowel Telegram als Instagram bieden Peek en Pop-achtige functies voor mensen met oudere toestellen. De functie is wel wat meer beperkt dan bij de iPhone 6s, omdat je niet hard door kunt drukken om de preview daadwerkelijk te openen. iOS 10 gaat straks nog meer met 3D Touch doen, zoals rijke notificaties. Deze komen echter ook beschikbaar op oudere apparaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2016, 11:11
Categorie iOS
Onderwerpen 3d touch, iculture peilt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.