iCulture adviseert: beste abonnementen voor iPhone 5s

Welke aanbieder heeft het beste abonnement voor iPhone 5s? iCulture vergelijkt T-Mobile, Vodafone, Hi en KPN op 1- en 2-jarige abonnementen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5s goud spotlightJe wil een iPhone 5s, maar bent de weg kwijt in het oerwoud aan prijzen en abonnementen? iCulture schept orde in de chaos en zet de populairste abonnementen van de vier grote aanbieders overzichtelijk op een rij. Omdat abonnementen vaak flexibel samen te stellen zijn, leidt dat tot honderden combinatiemogelijkheden, waar we je niet mee zullen vermoeien. In plaats daarvan hebben we gekozen voor abonnementen waar je daadwerkelijk iets aan hebt: met een redelijke belbundel (vanaf 300 minuten) en een flinke databundel (liefst 1000MB of meer). Welke provider heeft dan het beste aanbod? Afgelopen week publiceerden we al een prijzenoverzicht voor de iPhone 5s, vandaag proberen we wat orde te scheppen in het enorme aanbod.

Het cijfermateriaal voor onderstaande tabellen werd verzameld door iPhoneclub-lezer Robbert-Jan Joling (met dank!).

Liever sim only? We hebben een aparte pagina met sim only-prijzen bij diverse aanbieders. Op het tabblad ‘Beste deals’ zie je ook welke sim only’s het beste aansluiten op jouw persoonlijke situatie.

Maar wat is het beste iPhone 5s abonnement? Dat ligt aan je eigen wensen, je budget en het type iPhone 5S dat je wilt kopen (16, 32 of 64GB). In onderstaand overzicht hebben we alleen gekeken naar de 16GB iPhone 5s. Je mag er vanuit gaan dat aanbieders die hiermee het best scoren, ook bij de 32GB en 64GB iPhone 5s goed uit de bus komen.

Tweejarige abonnementen

 • Wil je een goed abonnement dat niet teveel kost, dan ben je het beste af bij Vodafone: 400 belminuten, 1GB data, totaalprijs €1266,04 voor 2 jaar.
 • Wil je een abonnement met de hoogst mogelijke 4G-snelheid, dan moet je ook bij Vodafone zijn: onbeperkt bellen en 4G-snelheid met een totaalprijs van €1.506,04 voor 2 jaar.
 • Wil je de grootst mogelijke databundel, dan moet je bij Hi zijn: 300 belminuten en 6GB data voor een totaalprijs van €1.729 voor 2 jaar. Je kunt ook wachten tot T-Mobile vanaf 18 november de nieuwe 10GB-abonnementen aanbiedt.
 • Wil je de goedkoopste onbeperkte belbundel, dan zit je goed bij Vodafone: onbeperkt bellen, 2GB data voor €1.362,04 voor 2 jaar.
 • Wil je de hoogste snelheid, dan biedt opnieuw Vodafone de beste prijs: onbeperkt bellen, 4GB data voor €1.506,04 voor 2 jaar.
 • Zit je momenteel krap bij kas en wil je het laagst mogelijke toestelbedrag, dan kies je het beste voor KPN. Helaas kun je de iPhone 5s niet gratis bij een abonnement krijgen, maar de prijs van €19 is wel de laagste van alle grote operators. Je betaalt dan wel voor onbeperkt bellen en 2GB data een totaalprijs van €1.579 over 2 jaar. De hoogste toestelprijs bij de abonnementen die wij hebben geselecteerd is trouwens te vinden bij T-Mobile: €369,95, maar daar staat wel een relatief laag maandbedrag voor het abonnement tegenover.
 • Wil je het laagste maandbedrag, dan moet je bij T-Mobile zijn. Het abonnement met 300 belminuten en 1GB data kost €43 per maand en komt uit op een bedrag van €1.401 over een periode van twee jaar. Maar eigenlijk raden we aan om twee euro extra te betalen voor het abonnement en bij Vodafone te kiezen voor 400 belminuten en 1GB data. Want je betaalt daar een veel lagere toestelprijs en je totaalbedrag over twee jaar is ook veel lager, namelijk €1.266,04

Instructies bij de tabel:

 • ∞ is het wiskundige symbool voor oneindig/onbeperkt.
 • We hebben gekozen voor een nieuw soort responsive tabellen (automatisch schalend op elke schermgrootte), waardoor ze beter leesbaar zijn op het iPhone-scherm. De tabel wordt helaas niet optimaal getoond in onze iCulture-app. Dit is op dit moment niet mogelijk vanwege een technische beperking. Je kunt de tabel wel goed bekijken door het artikel in Safari/iOS te openen.
 • De knoppen voor het sorteren op databundel, belminuten e.d. vind je aan de linkerkant.
 • Foutje gezien? Laat het ons (liefst op enigszins vriendelijke toon) weten zodat we ernaar kunnen kijken. Alvast dank!

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Eenjarige abonnementen

 • Wil je een goed abonnement dat niet teveel kost, dan ben je het beste af bij Vodafone: 400 belminuten, 1GB data, totaalprijs €971,04 voor 1 jaar.
 • Wil je een abonnement met de hoogst mogelijke 4G-snelheid, dan moet je ook bij Vodafone zijn: onbeperkt bellen en 4G data met een totaalprijs van €1.076,04 voor 1 jaar.
 • Wil je de grootst mogelijke databundel, dan moet je bij Hi aankloppen: 300 belminuten en 6GB data voor een totaalprijs van €1.159,00 voor 1 jaar. Je kunt ook wachten tot T-Mobile vanaf 18 november de nieuwe 10GB-abonnementen aanbiedt.
 • Wil je de goedkoopste onbeperkte belbundel, dan zit je goed bij Vodafone: onbeperkt bellen, 2GB data voor €1.004,04 voor 1 jaar.
 • Wil je de hoogste snelheid, dan biedt opnieuw Vodafone de beste optie: onbeperkt bellen en 4GB data voor €1.076,04 voor 1 jaar.
 • Zit je momenteel krap bij kas en wil je het laagst mogelijke toestelbedrag, dan zit je prima bij KPN. Helaas kun je de iPhone 5s niet gratis bij een abonnement krijgen, maar de prijs van €239 is wel de laagste van alle grote operators. Je betaalt dan wel een forse abonnementsprijs voor onbeperkt bellen en 2GB data, wat leidt tot een totaalprijs van €1.139,00 over 1 jaar.
 • Wil je het laagste maandbedrag, dan moet je bij T-Mobile zijn. Het abonnement met 300 belminuten en 1GB data kost €43 per maand en komt uit op een bedrag van €1.065,95 over een periode van twee jaar. Maar eigenlijk raden we aan om twee euro extra te betalen voor het abonnement van Vodafone met 400 belminuten en 1GB data. Je betaalt daar namelijk een veel lagere toestelprijs en bent over de 1-jarige periode uiteindelijk goedkoper uit, namelijk €956,04.

Instructies bij de tabel:

 • ∞ is het wiskundige symbool voor oneindig/onbeperkt.
 • We hebben gekozen voor een nieuw soort responsive tabellen (automatisch schalend op elke schermgrootte), waardoor ze beter leesbaar zijn op het iPhone-scherm. De tabel wordt helaas niet optimaal getoond in onze iCulture-app. Dit is op dit moment niet mogelijk vanwege een technische beperking. Je kunt de tabel wel goed bekijken door het artikel in Safari/iOS te openen.
 • De knoppen voor het sorteren op databundel, belminuten e.d. vind je aan de linkerkant.
 • Foutje gezien? Laat het ons (liefst op enigszins vriendelijke toon) weten zodat we ernaar kunnen kijken. Alvast dank!

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

De winnaar: Vodafone

Op de populaire abonnementen die Robbert-Jan voor ons heeft geselecteerd kun je allerlei keuzecriteria loslaten. In de meeste gevallen springt Vodafone er als meest gunstige partij uit (zoals Robbert-Jan zelf overigens ook al constateerde). Dat wil overigens niet zeggen dat we vinden dat iedereen naar Vodafone moet overstappen, want ook T-Mobile, KPN en Hi hebben prima abonnementen. Alleen komen die iets minder gunstig uit onze vergelijking.

De beste 4G-dekking: KPN en Hi

Momenteel een hot topic: dekking van 4G-netwerken. Wil je de beste 4G-dekking, dan kun je het beste een abonnement bij KPN afsluiten. Lees voor meer informatie ons dossier 4G. Kort uitgelegd:

 • KPN is het verst met de uitrol van het 4G-netwerk en heeft ook buiten de Randstad op diverse plekken al dekking. Kies in dat geval bij voorkeur het KPN-abonnement met onbeperkt bellen en 4GB data (want die heeft de hoogste snelheid).
 • Vodafone is nog druk bezig met de uitrol van het 4G-netwerk. Zij bieden sinds 18 september 4G aan voor de iPhone 5, iPhone 5s en iPhone 5c. Het Vodafone-abonnement met onbeperkt bellen en 4GB data is de snelste optie.
 • T-Mobile gaat op 18 november van start met het 4G-netwerk. Voordeel van T-Mobile is dat het netwerk ook geschikt is voor de iPhone 5. Maar ja, daar heb je als koper van een iPhone 5s niets mee te maken. Momenteel kun je bij T-Mobile abonnementen met een snelheid van 14,4Mbps afsluiten. Het wachten is op het 4G-netwerk.

Nog steeds niets kunnen vinden? Dan hebben we ook onderstaande superhandige iCulture abonnementenvergelijker, waarin je bovendien abonnementen van Hollands Nieuwe, Sizz, Telfort, Tele2 en minder gangbare aanbieders vindt. Gebruik de filters boven de tabel om jouw ideale abonnement te vinden!

Verantwoording: De abonnementen die in dit artikel zijn opgesomd, zijn gekozen door iCulture-lezer Robbert-Jan Joling (@rjjoling). Dit is een onafhankelijk samengesteld overzicht, dat hij aanvankelijk voor eigen gebruik had gemaakt. Robbert-Jan heeft bij de selectie gekeken naar abonnementen die bruikbaar zijn voor de doorsnee gebruiker, dus met een redelijke belbundel en een flinke databundel. Er bestond voorafgaand aan dit artikel geen persoonlijke of zakelijke relatie met deze lezer; we hebben het uitsluitend opgenomen op onze website, omdat we denken dat het voor veel andere lezers ook nuttig kan zijn. In het artikel komen zogenaamde affiliatelinks voor. Mocht je van plan zijn om één van de genoemde abonnementen af te sluiten, dan zouden we het erg waarderen als je het via één van onze linkjes doet. Kost jou niets extra, helpt ons weer verder. Bedankt alvast!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2016, 10:54
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.