Fitbit smartwatch krijgt appwinkel

Fitbit-smartwatch krijgt toch apps van derden

De Fitbit-smartwatch krijgt toch apps van derden. In de 'app gallery' vind je waarschijnlijk een beperkte selectie van third party-apps.

De Fitbit-smartwatch die later dit jaar moet verschijnen, zal toch apps van derden bevatten. Dat heeft CEO James Park laten weten in een interview. Eerder gingen er geruchten dat de appwinkel niet op tijd klaar zou zijn.

Fitbit smartwatch krijgt appwinkel

Fitbit-smartwatch krijgt apps van derden

Fitbit is van plan om een zogeheten ‘app gallery’ mee te leveren op het horloge. Daarmee bepaal je zelf welke apps je installeert. Ook gaat het bedrijf nog een software development kit uitbrengen, waarmee ontwikkelaars zelf apps kunnen maken. Aanvankelijk zal Fitbit alleen samenwerken met ‘geselecteerde partners’, dus als je ideeën hebt voor een leuke app zul je moeten wachten totdat Fitbit de deur verder open zet. Het is daardoor maar de vraag hoeveel apps Fitbit uiteindelijk kan aanbieden.

Pebble had al een succesvolle appwinkel
Fitbit maakt gebruik van de kennis die ze binnenhaalden met de overname van Pebble. Die Apple Watch-concurrent had een appwinkel met duizenden apps maar bestond ook al langere tijd en het horloge was behoorlijk populair onder gebruikers. Met de Fitbit-smartwatch begint alles weer bij nul.

Zodra de Fitbit-smartwatch beschikbaar komt – en dat zou later dit jaar moeten zijn – belooft de fabrikant dat er al een aantal apps van derden op staan. Om welke apps het gaat, wilde Fitbit nog niet zeggen. Wel wekt de uitleg van de ‘app gallery’ de indruk dat het om een beperkte selectie gaat, niet een uitgebreide App Store zoals we bij de Apple Watch gewend zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2017, 9:27
Categorie Accessoires
Onderwerpen apps, fitbit, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.