homekit apple tv

Apple TV vereist om HomeKit-accessoires op afstand te besturen

Apple bevestigt dat je een Apple TV nodig hebt om HomeKit-accessoires met Siri te besturen als je niet thuis bent. In verschillende nieuwe supportdocumenten wordt HomeKit door Apple verder uitgelegd.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

homekit apple tv Apple bevestigt dat een Apple TV vereist is als je HomeKit-apparaten met Siri wilt besturen als je niet thuis bent. Dat bijkt uit nieuw verschenen documentatie op de website van Apple. Ook legt Apple uit hoe je officiële HomeKit-accessoires kunt herkennen.

Hiermee bevestigt Apple de eerdere berichtgeving dat een Apple TV vooral gebruikt wordt voor besturing op afstand. Volgens het supportdocument wordt HomeKit ondersteund voor Apple TV’s vanaf derde generatie met softwareversie 7.0 of hoger.

Apple TV als HomeKit-hub

In het document legt Apple uit dat je met dezelfde Apple ID dient in te loggen op zowel je iOS-device als je Apple TV. Daarna kun je Siri-commando’s gebruiken om op afstand de HomeKit-accessoires te besturen met stemcommando’s. De Apple TV fungeert in dit geval als hub voor HomeKit-apparaten.

Daarnaast heeft Apple op een speciale pagina alle HomeKit-accessoires die tot nu toe aangekondigd en/of beschikbaar zijn op een rijtje gezet. Gisteren deden we dit al voor de eerste officiële HomeKit-producten die vanaf juli in de winkel liggen.

Meer over HomeKit in ons Dossier HomeKit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2015, 9:04
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen apple tv, homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.