iphone-6s-aangekondigd

‘Geen 4-inch iPhone in 2015, maar wel in 2016’

Nieuwe geruchten ondersteunen de berichten dat er geen 4-inch iPhone in 2015 verschijnt. Toch zien we dit kleinere toestel misschien eerder dan gedacht.

iphone-4-inch

Er mag dan misschien dit jaar geen nieuwe 4-inch iPhone in de schappen liggen, maar dat wil nog niet zeggen dat er in het begin van 2016 geen kan verschijnen. Nieuwe bronnen beweren dat er wel degelijk gewerkt wordt aan een kleiner model.

Volgens UDN is schermfabrikant AU Optronics één van de bedrijven die bezig is met de productie van 4-inch iPhone-onderdelen. Deze onderdelen worden vanaf het eerste kwartaal van 2016 verscheept. AU Optronics produceerde in het verleden onder meer de schermen van de iPad mini.

Begin 2016 al te verschepen?

Naast AU Optronics zouden er ook fabrieken in China, Taiwan en Zuid-Korea bezig zijn met de productie van de 4″ iPhone. Het is alleen niet duidelijk of alleen de schermen in het eerste kwartaal van 2016 klaar moeten zijn, of dat de volledige 4″ iPhone dan al op het punt staat om naar de eerste klanten verstuurd te worden.

Ming-Chi Kuo (een betrouwbare bron als het om de nieuwste Apple-geruchten gaat) liet in april nog weten dat er dit jaar inderdaad geen 4-inch model verschijnt, maar sluit 2016 niet uit.

Motieven voor Apple

Apple kan meerdere motieven hebben om naast de iPhone 6s en iPhone 6s Plus een kleiner toestel op de markt te brengen. Zo stelt Kuo dat dit nodig is om het momentum in de 4-inch categorie te vergroten, zodra de verkoopcijfers van de iPhone 5s afnemen. Ook is dit een manier voor Apple om een 4-inch toestel uit te rusten met NFC om Apple Pay te ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2015, 15:16
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.