ABN Amro 7.0 1

ABN Amro-app ondersteunt betalen via iDeal

De mobiele app van ABN Amro ondersteunt nu ook betalingen via iDeal. ABN Amro is de laatste grote bank die dit toevoegt: het kon al langer met apps van ING en Rabobank.

ABN Amro 7.0 1De iPhone-app van ABN Amro heeft vanaf vandaag ondersteuning voor iDeal-betalingen. Hierdoor kun je met de applicatie betalen als je bijvoorbeeld iets koopt in een webshop. ABN Amro is de laatste grote bank die iDeal-ondersteuning toevoegt in de app. Deze zelfde mogelijkheid is al langere tijd aanwezig in de iOS-apps van Rabobank en ING.

Start je een mobiele iDeal-betaling vanuit de browser, dan word je voortaan automatisch doorgestuurd naar de app van ABN Amro. Vanuit deze app kun je de betaling vervolgens verifiëren. ABN Amro hanteert hierbij een daglimiet: heb je op een dag teveel besteed, dan moet je er alsnog een e.dentifier bij pakken om een betaling te verifiëren. Je moet dan met je bankpas een vijfcijferige code genereren en invoeren in de app.

ABN Amro lijkt met een inhaalslag bezig te zijn op app-gebied. Zo kreeg de bankapplicatie afgelopen maand een nieuw design, waarin het makkelijker is om rekeningnummers in je adresboek te onderscheiden. Sinds de update is ABN Amro’s ontwerp weer op één lijn met de website van de bank.

De iDeal-ondersteuning is vandaag door ABN Amro aangekondigd en werkt zonder app-update. De bank heeft deze nieuwe functie aan de serverkant van de app geactiveerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2015, 12:39
Categorie Apps
Onderwerp abn amro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.