Augmented reality

‘Apple wil Camera-app uitbreiden met augmented reality’

Apple zou de Camera-app willen gebruiken om de eerste stap te zetten in augmented reality. De AR-functies in de Camera-app zouden het mogelijk maken om gezichten te herkennen en manipuleren, maar ook om virtuele beelden aan de echte wereld toe te voegen.

Augmented reality
Apple is één van de weinige bedrijven die nog niet zichtbaar bezig is met augmented reality, maar daar zou binnenkort verandering in komen. Volgens Business Insider zou Apple de standaard Camera-app willen uitbreiden met allerlei AR-functies. Later zouden de AR-functies uitgebreid worden met de slimme bril waar eerder al geruchten over waren.

AR in Camera-app

De afgelopen tijd heeft Apple meerdere mensen in dienst genomen die zouden werken aan nieuwe AR-toepassingen. Zo nam het bedrijf onder andere Faceshift over, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van gezichtsemoties in virtuele beelden. De Camera-app zou hiervoor gebruikt worden, omdat deze gezichten kan herkennen. Met de AR-functie kunnen gezichten dan ook gemanipuleerd worden, bijvoorbeeld met filters.

Maar de AR-functies hebben volgens de bron niet alleen betrekking op menselijke gezichten, maar ook op objecten in de omgeving. Zo kan de Camera-app de omgeving herkennen en daar virtuele elementen aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan navigatie of het geven van informatie over de omgeving. Apple zou hiervoor wel een database van 3D objecten moeten gebruiken. Apple nam in mei vorig jaar bijvoorbeeld het bedrijf Metaio over dat gespecialiseerd is in augmented reality. Mensen van zowel Faceshift als Metaio zouden bij Apple nu aan de AR-toepassingen voor de Camera-app werken.

Uiteindelijk zou Apple ook van plan zijn om tools voor ontwikkelaars beschikbaar te stellen, zodat zij ook gebruik kunnen maken van de AR-functies in de Camera-app. Apple wilde niet op de geruchten reageren en het is ook niet bekend wanneer de functie toegevoegd gaat worden. Mogelijk is het een onderdeel van iOS 11, dat waarschijnlijk volgend jaar september verschijnt.

AR ook in slimme bril van Apple

De AR-functies in de Camera-app zouden pas het begin zijn van Apple’s plannen. Eerder deze week bleek al dat Apple bezig is met een slimme bril die gekoppeld wordt aan je iPhone. Dankzij deze bril kun je ook informatie toevoegen aan je gezichtsveld, vergelijkbaar met Google Glass. Dit project zou nog wel enige tijd duren. Hoewel niet zeker is of deze bril er ook echt gaat komen, zou dit op zijn vroegst pas in 2018 zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2016, 9:41
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen augmented reality, camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.