Microsoft Office Excel met Touch Bar.

Microsoft Office 2016 met Touch Bar-ondersteuning nu voor iedereen

Microsoft Office 2016 werkt nu met de Touch Bar van de nieuwste MacBook Pro. De update wordt uitgerold voor alle gebruikers van Office 2016, waardoor je belangrijke functies van de productiviteitsapps kunt gebruiken vanaf de Touch Bar.

Nadat de Touch Bar-ondersteuning al beschikbaar kwam voor gebruikers van het Office Insider Program, is de update nu beschikbaar voor iedereen met Office 2016. Heb je de nieuwste MacBook Pro met Touch Bar, dan kun je deze aanraakgevoelige knoppenbalk nu gebruiken bij het maken van tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties.

Microsoft Office Excel met Touch Bar.

Microsoft Office met Touch Bar

De ondersteuning voor Touch Bar in Microsoft Office werd al aangekondigd bij de onthulling van de nieuwe MacBook Pro, maar Microsoft had wel enige tijd nodig om de functies aan haar Office-apps toe te voegen. De update die Touch Bar-ondersteuning toevoegt, wordt nu uitgerold. Touch Bar-ondersteuning is daardoor beschikbaar gekomen voor Word, Excel en Powerpoint.

In Word kun je gebruikmaken van de Word Focus Mode, waardoor alle belangrijke Word-functies verplaatst worden van het scherm naar de Touch Bar. Denk aan het aanpassen van de tekstgrootte of de letterkleur. In Powerpoint kun je vervolgens allerlei grafische elementen aanpassen met de Touch Bar, terwijl je in Excel de meest recent gebruikte formules op de Touch Bar laat zien. Je kunt ook de kleuren van cells aanpassen, zodat je dit niet hoeft te doen vanaf het scherm van je MacBook. Tot slot heeft Microsoft nog voor alle drie de apps een nieuwe tool toegevoegd waarmee je objecten kunt kantelen en draaien.

Microsoft Office Word met Touch Bar.

Microsoft komt op een later moment, naast ondersteuning voor Word, Powerpoint en Excel, ook nog met Touch Bar-ondersteuning in Outlook en Skype waarmee je respectievelijk bijlagen kunt toevoegen en gesprekken kunt beantwoorden of afbreken. De nieuwste versies van Office 2016 download je door een willekeurige Office-app te openen en in de menubalk te kiezen voor Help > Controleer op updates.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2017, 20:00
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft office, touch bar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.