iPhone reparatie: scherm kapot

Apple wil gebarsten iPhone-schermen vroegtijdig herkennen

Apple wil in de toekomst iPhone-gebruikers waarschuwen zodra er een kleine barst in het scherm komt. Ook kan Apple met een nieuw systeem allerlei informatie verzamelen, om zo het scherm steviger te maken.

Heb jij wel eens een barst in het scherm van je iPhone gehad? Veel mensen zijn nog steeds bang dat het scherm van hun iPhone kapot valt, maar in de toekomst is er mogelijk veel minder kans op een gebroken scherm. In een patent omschrijft Apple namelijk een systeem waardoor het toestel zelf een gebroken scherm kan analyseren om er zo voor te zorgen dat schermen beter tegen een stootje kunnen.

iPhone reparatie: scherm kapot

Barsten in het scherm herkennen

Apple lijkt serieus na te denken om het probleem van gebroken schermen tegen te gaan. Dankzij een nieuw systeem, dat verwerkt zit in een toekomstige iPhone, kan het toestel zelf herkennen of er een barst aanwezig is. Dankzij de nodige sensoren, verzamelt het toestel allerlei informatie over de desbetreffende barst, zoals het ontstaan van de barst en hoe deze verder kan verlopen. Volgens het patent kan het toestel allerlei fijne barstjes herkennen, zelfs als deze zo smal is als een haar. Dankzij het systeem kan een gebruiker tijdig op de hoogte gebracht worden van een mogelijke barst.

Apple’s gepatenteerde systeem herkent zowel enkele barstjes als zogenaamde spinnenwebbarstjes. Bij laatstgenoemde moet je denken aan een gebroken scherm doordat het toestel bijvoorbeeld gevallen is en op een steentje terecht gekomen is, waardoor de barstjes zich rondom het kritieke punt bevinden. Het systeem kan bijvoorbeeld door trillingen of het doorstralen van licht, het desbetreffende patroon herkennen. De gebruiker van de iPhone kan ook verzocht worden om de barstjes aan te geven op het scherm. Deze informatie wordt door Apple verzameld, zodat ze kunnen analyseren hoe de meeste barsten gevormd worden.

iPhone-scherm met barsten in patent.

Dit kan vervolgens weer gebruikt worden om de stevigheid van het scherm te verbeteren, zodat een toekomstige iPhone minder gevoelig is voor een gebroken scherm. Een systeem zoals dit komt wellicht ook goed van pas bij de aanstaande iPhone 8, omdat deze een glazen behuizing krijgt. Veel mensen zijn bang dat de iPhone daardoor nog gevoeliger wordt voor gebroken glas. Het is echter onwaarschijnlijk dat dit patent in de iPhone 8 toegepast gaat worden, maar het geeft in ieder geval wel aan dat Apple zich bewust is van dit probleem.

Bekijk ook

'iPhone 8 van 5,8-inch krijgt glazen behuizing, 4,7-inch iPhone van aluminium'

De nieuwe iPhones komen in drie formaten, namelijk 4,7-, 5,5- en 5,8-inch. Alleen de 5,8-inch iPhone 8 zou een glazen behuizing krijgen, terwijl de 4,7-inch versie van aluminium is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.