Deze nieuwe film en videoclip zijn gemaakt met de iPhone

De afgelopen tijd zijn er al vaker complete films gemaakt met de iPhone. Nu zijn er opnieuw twee producties geschoten met de iPhone. Het gaat om een film van de regisseur Steven Soderbergh en een videoclip van de Franse dj en producer Joss.

High Flying Bird: gemaakt met een iPhone

Steven Soderbergh is geen onbekende als het gaat om films maken met een iPhone. In 2017 maakte hij de film Unsane met een iPhone 7 Plus. Steven Soderbergh is bekend van onder andere Ocean’s 11 en Ocean’s 12 en is dus niet de eerste de beste filmmaker. Zijn nieuwste film High Flying Bird staat vanaf 8 februari op Netflix en gaat over een basketbalspeler die buitenspel gezet wordt door de bond.

Opvallend aan deze film is dat hij niet geschoten is met het allernieuwste toestel. Soderbergh gebruikte een iPhone 8, zo meldt fotografiesite Cinema5D. Het filmen zelf ging niet met de standaard Camera-app. De filmmaker gebruikte namelijk FiLMiC Pro. Dit is een geavanceerde camera-app die wel vaker gebruikt wordt voor het maken van films met de iPhone. In onderstaande trailer kun je zelf zien hoe het beeld er uiteindelijk uitziet.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Franse dj maakt videoclip met Memoji

De Franse dj en producer Joss gooit er nog een schepje bovenop, zo is te lezen op de Franse site iPhone.fr. Hij gebruikt de iPhone niet alleen om de videoclip te filmen, maar gebruikt ook Memoji in zijn nieuwste creatie. Voor deze clip maakte hij gebruik van de iPhone XS Max in combinatie met een statief. De iPhones en iPads met TrueDepth-camera zijn de enige modellen die Memoji kunnen maken, dus heel veel keus had hij niet.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het resultaat van de videoclip mag er zeker zijn. Er zit een soort filter over de Memoji-hoofden, waardoor er een cartoony stijltje aan gegeven wordt. Het lijkt daardoor meer op een soort stripboek dan een echte videoclip. Wil je nu ook zelf een Memoji maken? In onze tip lees je hoe je dat zelf stap voor stap doet.

Bekijk ook

Films maken met de iPhone: zo maak jij een professioneel uitziende video

Welke iPhone je ook hebt: allemaal beschikken ze over een goede camera. Om daar echt mooie video’s mee te maken, hoef je alleen maar rekening te houden met een paar tips. In dit artikel zetten we een aantal aandachtspunten op een rijtje om mooie video's te maken met de iPhone-camera.

Memoji

Een Memoji is een zelfgemaakte emoji, die op jou lijkt. Je kunt zelf huidskleur, haar en andere persoonlijke kenmerken kiezen. Het lijkt op Apple's Animoji, de pratende emoji die eruit zien als een app, hond of robot en die je ook in een iMessage-gesprek kunt versturen. Hieronder lees je al onze belangrijke tips over Memoji.

Memoji

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.