Het is officieel: 16GB iPhone en 32GB iPod touch

Na eerdere geruchten van vanochtend is het nu officieel: Apple heeft een 16GB versie van de iPhone uitgebracht. Een onverwachte verrassing had Apple ook nog in petto: de 32GB iPod touch.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is officieel: per direct is er een 16GB iPhone verkrijgbaar en een iPod touch met 32GB opslagruimte. Beide zijn in de VS verkrijgbaar voor $499. Het was volgens Engadget, die het gerucht als eerste oppikte, slechts een kwestie van tijd voordat Apple de NAND-chip die al in de iPod touch werd gebruikt, ook in de iPhone toe te passen. Wat we echter niet hadden verwacht, was de nieuwe 32GB iPod touch. Als je nu bestelt bij de Amerikaanse Apple Store, ligt ‘ie binnen 1 tot 3 werkdagen op de deurmat.


De verdubbeling van geheugen is wellicht bedoeld om plaats te maken voor meer applicaties als straks de SDK beschikbaar is en ook de bezitters van een standaard-iPhone (tenslotte is dat nog steeds de meerderheid van de gebruikers) applicaties willen installeren.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.