AnySIM baseband-unlock voor iPhone 1.1.3 vroegtijdig gelekt

Via de website van Zibri is voortijdig een nieuwe versie van AnySIM gelekt, waardoor het mogelijk wordt om 1.1.3 iPhones met oude baseband te upgraden en een unlock uit te voeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Anysim unlock via Zibri gelektZoals je weet is de huidige jailbreak naar firmware 1.1.3 alleen een software-upgrade van de firmware. Het zorgt er niet voor dat je baseband ook wordt aangepast: in plaats van de nieuwe baseband 04.03.13_G heb je na de 1.1.3 jailbreak nog steeds de oude 04.02.13_G baseband, die tot firmware 1.1.2 werd uitgeleverd. Het iPhone Elite Team liet al weten dat een unlock voor de 04.03.13_G baseband snel beschikbaar zou komen, waardoor je een volledige unlock en upgrade van iPhones met firmware 1.1.3 kunt uitvoeren. Maar Zibri heeft nu de nieuwe anySIM-software vroegtijdig via zijn weblog laten uitlekken.

De software schijnt baseband 04.03.13_G te unlocken, maar we raden wel aan om nog even te wachten met de installatie ervan, totdat meer bekend is over mogelijk desastreuze gevolgen. De hack schijnt alleen te werken bij telefoons met de oude bootloader 3.9 en werkt als volgt: allereerst voer je een upgrade van je baseband uit, daarna zet je de telefoon in Airplane Mode en vervolgens start je anySIM 1[1].3. De download is ook te vinden via een mirror. Zoals al gezegd: het is niet de definitieve versie dus alleen bedoeld, zoals Zibri zegt, voor de “crazy ones”. Voor OTB 1.1.2 en 1.1.3 iPhones met bootloader 4.6 zit je nog wel met een probleem: hoe kom je aan die oude bootloader?

Voor alle duidelijkheid: we raden iedereen aan om deze AnySim-versie NIET te gebruiken! Er schijnen echt nog de nodige problemen mee te zijn en het laatste wat je wilt is van je iPhone een brick te maken. Onderstaande quote komt van het Hackint0sh-forum.

Do NOT use this software, it is not ready for release! It may contain bugs and or issues that will permanently BRICK your phone, but Zibri in his infinite wisdom decided to release it anyway.

Good on you Zibri, You have shown you are an immature twit and that you do not care about other peoples intellectual property nor do you care about the end users iPhones which most had to save long and hard for.

Lees meer over deze AnySIM-versie in ons forum: Nieuwe Anysim voor 1.1.3 en BL 3.9.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:03
Categorie Jailbreak
Onderwerpen anysim, bootloader, firmware, unlock, zibri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.