Happee-iPhone

Heppee: handig hulpje voor gescheiden ouders en hun kinderen

Heppee is een app voor gescheiden ouders en hun kinderen, die vanaf nu beschikbaar is in de App Store. Met gezamenlijke agenda's, een afgesloten tijdlijn en belangrijke informatie kan stress voorkomen worden, om het co-ouderschap wat gemakkelijker te maken.

Happee-iPhone

Als ouders besluiten om te gaan scheiden, verandert er veel voor een kind. Zo moeten de ouders onderling communiceren en plannen, terwijl het kind ineens twee adressen heeft om thuis te noemen. De uit Nederland afkomstige Heppee-app helpt zowel ouders als kinderen om beter om te gaan met de gevolgen van een scheiding. We schreven eerder al over Heppee, toen de app nog in testfase was. Nu is de app officieel beschikbaar voor iedereen.

Heppee heeft twee functies. Aan de ene kant is het een handige manier voor de gescheiden ouders om belangrijke informatie over hun kind te raadplegen (kledingmaten, telefoonnummers), en kun je in een agenda duidelijk zien wanneer het kind een weekje bij papa of mama is. Heppee hoopt met duidelijke schema’s en to do-lijsten frustraties te voorkomen. Omdat er in Heppee vaak persoonlijke informatie gedeeld wordt, is de app af te schermen met een viercijferige pincode of TouchID.

Afzonderlijk kinderaccount
Daarnaast is er met Heppee ook een belangrijke functie weggelegd voor het kind. Zo heeft het kind een eigen account, die door een van de ouders aangemaakt wordt. De vriendelijke uitstraling met vrolijke icoontjes nodigt uit om gebruikt te worden, en met een druk op de knop kan het kind een berichtje sturen naar een van de ouders.

Happee-app Happee-app

Wens elkaar bijvoorbeeld welterusten, stuur een plaatje door of geef een virtuele knuffel. Daarnaast weet het kind altijd hoeveel nachtjes het nog duurt voordat hij of zij bij de andere ouder slaapt.

Lifeline
Tot slot is Lifeline een gezamenlijke tijdlijn, waarop foto’s en momenten gedeeld kunnen worden. Deze veilige (afgesloten) omgeving kan door het kind ook bekeken worden, zodat hij of zij op ieder moment terug kan blikken op een leuke gebeurtenis. Deze gebeurtenissen kunnen ook gedeeld worden met familieleden.

Heppee is al getest bij verschillende gezinnen, en won eerder dit jaar de Mobiles for Good Challenge.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2015, 11:49
Categorie Apps
Onderwerpen kinderen, ouders

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.