Vrouw met verschrikt gezicht, via Shutterstock (shutterstock_317213303).

Apple bedenkt iPhone-paniekmodus voor stressvolle situaties

Een nieuw Apple-patent beschrijft een nieuwe paniekmodus (panic mode) voor de iPhone. Deze speciale mode schermt persoonsgegevens af en brengt speciale functies die handig zijn in panieksituaties.

Vrouw met verschrikt gezicht, via Shutterstock (shutterstock_317213303).
Apple heeft weer eens een nieuw patent ingediend. In de uitgebreide patentomschrijving is te lezen hoe je de iPhone in een zogenaamde panic mode kunt ontgrendelen. Deze mode zou van pas komen in panieksituaties, bijvoorbeeld om je uit benarde situaties te redden of door je persoonsgegevens af te schermen.

Panic mode voor stressmomenten
Volgens het patent kun je een specifieke vinger instellen in Touch ID, waardoor de iPhone in panic mode ontgrendeld wordt zodra je deze vinger gebruikt. De panic mode heeft verschillende functies. Zo worden persoonsgegevens afgeschermd en zou het mogelijk zijn om in geval van nood foto’s te maken van bijvoorbeeld de potentiële dief, waardoor deze versleuteld doorgestuurd kunnen worden naar bijvoorbeeld de politie.

Een andere optie is dat een iPhone direct audio-opnames kan maken als hij in panic mode staat. Ben je in gevaar, dan kun je met deze optie meteen omschrijven hoe de situatie in elkaar steekt. Of wat te denken van een luid alarm dat pas stopt als je aangeeft weer veilig te zijn. Vooral deze laatste optie zou bijvoorbeeld in geval van natuurrampen zoals aardbevingen van pas kunnen komen. Tot slot beschrijft het patent dat er aan een specifieke vinger een bepaalde app toegewezen kan worden. Gebruik je je linkerduim om je iPhone te ontgrendelen, dan spring je direct naar de Telefoon-app.

Apple patenteert wel vaker verschillende ideeën, maar dat wil niet zeggen dat hier uiteindelijk ook wat mee gedaan wordt. Onlangs toonde Apple in een patent meerdere manieren om een Apple Watch te dragen, terwijl er ook patenten zijn voor een vingerafdrukscanner in MacBooks. Wil je nou nog meer patenten van Apple lezen? Dan vind je deze in onze patentlijst.

Openingsfoto: PathDoc via Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2015, 13:00
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen patent, stress, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.