Google Search iOS

‘Google werkt aan berichtendienst met slimme bots’

Volgens nieuwe geruchten zou Google aan een eigen berichtendienst werken die kunstmatige intelligentie benut. Hiermee zou Google de strijd aan willen gaan met onder meer Facebook M en Slack.

Google Search iOS

Je denkt misschien dat er al meer dan genoeg berichtendiensten bestaan, maar volgens Google is er in ieder geval nog plaats voor één nieuwe. De dienst moet zich onderscheiden van de concurrentie door de slimme bots die dankzij kunstmatige intelligentie vragen kunnen beantwoorden.


Volgens The Wall Street Journal is Google al minstens een jaar bezig met het ontwikkelen van de dienst, die een geduchte concurrent moet vormen voor Facebook M en Slack.

Google versus Facebook M en Slack

Facebook M test ook kunstmatige intelligentie voor de Messenger en in Slack kun je bots al inzetten om taken voor je uit te voeren. De bot van Google’s dienst zou je gewoon aan kunnen spreken als een van je vrienden.

Hoe uitgebreid de bot is als de berichtendienst op de markt komt is nog niet duidelijk, maar men verwacht dat je er vragen aan kunt stellen die je normaal gesproken bij Google in zou vullen. Na het stellen van je vraag speurt de bot alle mogelijke bronnen af om je het beste antwoord te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan informatie over een restaurant of verkeersinfo.

Volgens de bronnen van The Wall Street Journal kunnen app-ontwikkelaars zelf ook chatbots bouwen, zodat de app in kwestie direct antwoord op je vraag kan geven vanuit de berichtenapp. Zo te horen gaat het hier om een hele nieuwe berichtendienst en geen uitbreiding van Google Hangouts.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.