facebook

‘Facebook werkt aan menselijke Siri-concurrent Moneypenny’

Facebook wil een menselijke assistent toevoegen aan Facebook Messenger, die op commando allerlei spullen kan kopen.

facebookFacebook werkt aan een eigen digitale assistent, die vooral menselijk moet zijn. Het wordt een concurrent voor Apple’s Siri, Google Now en Microsoft Cortana. Al deze assistenten geven je passende informatie op basis van je voorkeuren, het weerbericht, afspraken en locatie. Facebook zou de digitale assistent met codenaam ‘Moneypenny’ willen verwerken in mobiele apps zoals Facebook Messenger.

De naam ‘Moneypenny’ is een verwijzing naar de assistent van M., het hoofd van de Britse geheime dienst in de James Bond-films. De virtuele assistent bevindt zich momenteel in de testfase en zou dus op korte termijn beschikbaar kunnen komen. Het bijzondere van Moneypenny is dat je niet alleen antwoorden krijgt van een computersysteem, maar ook van echte mensen. Daarbij wordt gesproken over opzoeken van informatie en shoppen. Je zou de assistent bijvoorbeeld opdracht kunnen geven om een goede en goedkope flatscreen-tv te gaan zoeken en vervolgens ook te kopen. Verdere details zijn schaars, maar de werking zou vergelijkbaar kunnen zijn met koopassistenten zoals Magic, Operator en Fetch.

facebook-messenger-betalingen

Facebook is op veel meer vlakken actief, dan alleen sociale netwerken. Ze doen onderzoek naar kunstmatige intelligentie en gebruiken die informatie om gedrag van gebruikers te voorspellen. Ook hebben ze in Facebook Messenger een betaaldienst toegevoegd. Een onlangs circulerend gerucht dat Facebook ook bezig zou zijn met een eigen muziekdienst, bleek niet waar. Facebook ontkende in alle toonaarden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2015, 8:59
Categorie Geruchten
Onderwerpen assistent, facebook, facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.