Google Voice search-update ligt al drie weken bij Apple

Apple is al drie weken bezig met het goedkeuren van de Google Voice search-functie in de Google Voice-app, die eerder deze maand werd aangekondigd. De functie heeft veel weg van Siri.

Google Voice SearchHet is inmiddels twee weken geleden dat Google liet weten de Siri-concurrent Voice Search in de eigen iOS-app uit te gaan brengen. Google zei toen dat we de update een paar dagen later konden verwachten, maar inmiddels wachten we nog steeds tot dit zal gebeuren. Een woordvoerder van Google vertelt aan ComputerWorld dat de update al een tijdje bij Apple ligt, maar dat deze nog niet is goedgekeurd. Google heeft nog niet van Apple gehoord waarom dit zo is.

Volgens de woordvoerder was de update een week voordat Google het nieuws aankondigde al bij Apple ingediend. Dit betekent dat Apple er al ongeveer drie weken over doet om de update goed te keuren. Waarom Apple er zo lang over doet is nog niet duidelijk. De functionaliteit heeft erg veel gemeen met Siri op de iPhone 4S, maar er zijn inmiddels meerdere Siri-achtige apps in de App Store te vinden, waaronder Evi.

Dit is niet de eerste keer dat Apple er lang over doet om een app met (soort)gelijke functionaliteit als Siri goed te keuren. De iPhone-applicatie Voice Answer werd ook drie maanden lang afgewezen door Apple, waarna hij opeens in april in de App Store verscheen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 10:39
Categorie Apple
Onderwerpen google, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.