Voice Answer: nieuwe Siri-achtige app ook voor oudere iPhones

Voice Answer is een iPhone-app van Nederlandse bodem dat een alternatief kan bieden voor Siri op de iPhone 4 en iPhone 3GS. De app maakt gebruik van de database van Wolfram Alpha en is dus behoorlijk slim.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Voice Answer iPhone iPadDe Nederlandse ontwikkelaar Sparkling Apps heeft een eigen Engelstalige applicatie uitgebracht die ongeveer dezelfde functionaliteit biedt als Siri, de met spraaktechnologie aangestuurde hulp op de iPhone 4S. Voice Answer haalt, net als Siri, haar gegevens onder andere van de intelligente Amerikaanse zoek- en antwoordmachine Wolfram Alpha. De toepassing werd maar liefst drie maanden lang afgewezen door Apple, maar is nu plotseling toch te downloaden in de App Store.


Het bijzondere van de toepassing ten opzichte van Siri is niet alleen dat het ook werkt op oudere iPhones en op de iPod touch. Dat is vooral het uiterlijk van de applicatie. Voice Answer heeft een gezicht: een robot met een wit masker als gezicht en een nek van draden. Je kan zowel ingesproken als geschreven een vraag aan de robot stellen. Het antwoord krijg je in een groen-witte layout en is voorzien van beeld en tekst.

Tegenover Techcrunch zegt ontwikkelaar Martijn van der Spek van Sparkling Apps dat het uitbrengen van de app drie maanden van onderhandelen, dingen aanpassen en pushen kostte. Nu het startschot is gegeven, belooft Spek dat de applicatie binnenkort voorzien zal worden van allerlei nieuwe features, waaronder het vinden van lokale plaatsen en het dicteren van e-mail en sms-berichten. In een aankomende versie moet de robot ook volledig geanimeerd antwoord kunnen geven op je vragen. Een conceptvideo toont hoe dat eruit kan zien. Zo ziet de app er op dit moment dus nog niet uit.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Voice Answer is een Engelstalige applicatie. Dankzij de integratie van de database van Wolfram Alpha, is het een bijzonder slimme toepassing. Je kan hem bijvoorbeeld natuurkundige en wiskundige opdrachten geven (Integrate sin x dx from x=0 to pi), dingen laten omrekenen, vragen hoe laat het is aan de andere kant van de wereld en geografische vragen voorleggen (What is the average income in Sao Paulo?). In tegenstelling tot Siri, is een herinnering laten zetten Voice Answer echter teveel moeite.

Downloaden: Voice Answer (€2,99, universele app)

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 april 2012 om 14:14
Onderwerpen
,
Categorie
Zakelijk

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.