Apple weigert Siri-kloon Voice Answer in de App Store toe te laten

Apple zou de iPhone-app Voice Answer in de App Store geweigerd hebben, omdat hij teveel op Siri zou lijken. De app laat je stemcommando's opperen, waar vervolgens via Wolfram Alpha een antwoord op wordt gegeven.

Voice AnswerApple zou de iPhone-app Voice Answer niet hebben toegelaten in de App Store, omdat deze teveel op Siri lijkt. Voice Answer zou antwoord geven op via de microfoon gestelde vragen, door deze door te spelen naar de database van Wolfram Alpha. Siri zelf maakt ook gebruik van Wolfram’s database.


De ontwikkelaar van Voice Answer stelt tegenover 9to5Mac dat de app niet is toegelaten. Het is opmerkelijk dat de app wordt gemeden wegens zijn gelijkenissen met Siri, gezien een soortgelijke app genaamd Evi (€0,79) op het moment wel in de App Store staat. Evi zou echter gebruik maken van een eigen database waar Siri geen toegang tot heeft, terwijl Voice Answer net als Siri Wolfram Alpha gebruikt. Een soortgelijke app van Voice Answer’s ontwikkelaar, Voice Ask (€2,39), gebruikt ook de True Knowledge-database van Evi’s ontwikkelaar en werd de App Store binnengelaten.

Hoewel Evi op het moment verkrijgbaar is, bestaat er een kans dat de app binnenkort uit de App Store verwijderd zal worden. Een door de ontwikkelaar ingediende update zou inmiddels al wekenlang bij Apple liggen. Een woordvoerder van Apple zou contact met True Knowledge hebben opgenomen, om te zeggen dat Apple de app uit de App Store wil verwijderen. Op het moment van schrijven, drie weken later, is Evi echter nog steeds verkrijgbaar.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.