Siri-achtige dienst Evi voor iPhone toch geüpdatet

De iPhone-assistent Evi ziet alsnog haar update goedgekeurd door Apple, nadat die een probleem maakte van het verschijnen van de update in de App Store. De iPhone-app zou verwarrend veel op Siri lijken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

evi icoonHet is alweer een maand geleden dat aan het licht kwam dat Apple eigenhandig de laatste update voor de iPhone-assistent Evi blokkeerde. De applicatie van True Knowledge zou teveel op Apples eigen persoonlijke assistent Siri lijken. In het kader van verwarring bij de gebruikers wilde Apple Evi om die reden uit de App Store halen. Dat is een maand later nog niet gebeurd. Evi is na zeven weken wachten eindelijk voorzien van een gestroomlijndere werking en heeft nu een functie om gebruiksgeschiedenis van de app te verwijderen.


Evi gestelde vraag iPhone iPod touch Siri-assistentEvi kan geen reminders zetten zoals Siri dat wel kan (in de Herinneringen-app van de iPhone), maar helpt je wel vooruit als je een winkel of dienst in de buurt zoekt. Ook kan de applicatie allerlei omrekenvragen beantwoorden en is Evi goed op de hoogte van recepten voor het avondeten vanavond. Bij elke vraag kan je aangeven of het een goed of slecht antwoord was. Zo kan de dienst zich aan de hand van gebruikersinput snel verbeteren. Behalve het prominente gebrachte antwoord, kan je vaak doordrukken om meerdere antwoorden te raadplegen.

Met de nieuwste update is het mogelijk om je ‘gespreksgeschiedenis’ met de persoonlijke assistent te verwijderen. Dat doe je onder de Instellingen en dan de knop ‘Clear All’ bij History. Net als Siri, laat Evi zich vooralsnog niet in het Nederlands bedienen.

Downloaden: Evi (€0,79)

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 maart 2012 om 18:02
Onderwerpen
,
Categorie
Lifestyle

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.