Google stopt met ActiveSync Exchange voor Gmail, contacten en agenda

Google heeft aangekondigd dat ze geen Microsoft ActiveSync Exchange meer ondersteunen voor Gmail, adresboek en agenda. Dat heeft consequenties voor mensen die hun iPhone met de Gmail-diensten willen synchroniseren. Google laat in een blogposting weten dat de maatregel onderdeel is van een winterschoonmaak. De maatregel geldt alleen voor consumenten en nieuwe gebruikers. Het heeft op […]

Microsoft Exchange Activesync logoGoogle heeft aangekondigd dat ze geen Microsoft ActiveSync Exchange meer ondersteunen voor Gmail, adresboek en agenda. Dat heeft consequenties voor mensen die hun iPhone met de Gmail-diensten willen synchroniseren. Google laat in een blogposting weten dat de maatregel onderdeel is van een winterschoonmaak. De maatregel geldt alleen voor consumenten en nieuwe gebruikers. Het heeft op het eerste gezicht geen gevolgen voor zakelijke gebruikers. Google raadt gebruikers aan om voortaan IMAP voor e-mail, CalDAV voor agenda’s en CardDAV voor het adresboek te gebruiken. In een aparte tip leggen we uit hoe je het synchroniseren van Gmail, Google Contacten en Google Agenda instelt in iOS.


Er werd al verwacht dat Google zou stoppen met de ondersteuning voor ActiveSync Exchange. Dat is jammer, want dankzij dit protocol was het makkelijk om met je iPhone verbinding te maken met de Google-diensten. Push-mail werkte op die manier ook probleemloos. Je zult voortaan moeten kiezen voor de Gmail-app om de push notificaties te ontvangen.

De wijziging gaat in op 30 januari 2013, maar de synchronisatie zal gelukkig wel blijven werken bij mensen die het al hadden ingesteld. Ook zal Google Sync blijven werken bij betaalde accounts van Google Apps, die gebruikt worden door bedrijven en overheidsinstellingen. Een FAQ legt uit wat de gevolgen zijn voor gebruikers. Google stopt op 14 december ook met Google Calendar Sync, Google Sync voor Nokia S60 en SyncML.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 61 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.