iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Google Maps, 1Password, iPlan for iPhone en meer

Wat een week op de iPhone en iPod touch! Google Maps, Strum, Musicplayr, 1Password, iPlan en Day2Life planner zijn indrukwekkende nieuwe apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

google-maps-updateIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week barst het van de geweldige nieuwe apps. Google Maps, 1Password 4, iPlan for iPhone, Day2Life planner, Flickr, Musicplayr en Strum zijn allemaal minstens het bekijken waard.


AG Radio 2 CamRadio 2 Cam – Er is een nieuwe app voor de iPhone uitgekomen waarmee je foto’s kan maken in een Top 2000-thema. De populaire muzieklijst die vanaf Tweede Kerstdag weer door Radio 2 wordt uitgezonden tot Oudjaar, is één van de onderwerpen in een reeks van vier apps die ontwikkelaar Brandcams heeft uitgebracht voor iOS. De variant Jeroen van Koningsbrugge Cam beklimt inmiddels de App Store-hitlijst en ook zijn er versies voor 3FM en The Voice of Holland beschikbaar.
Downloaden: Radio 2 Cam (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG TreinErvaring iPhoneTreinErvaring – Een conducteur die via Twitter meldt dat er een zelfdoding heeft plaatsgevonden waardoor de trein vertraging heeft, of een persoonlijke noot van een reiziger die zich ergert aan het ietwat gezette postuur van de passagier naast hem. Beide soorten berichten kom je tegen in de nieuwe applicatie TreinErvaring. De Belgische app indexeert berichten over treinreizen in België via Twitter met de hashtag #NMBS en bevat een stemsysteem om de handigste en leukste tweets naar voren te laten komen.
Downloaden: TreinErvaring (gratis, universele app, iOS 6.0+)

AG Pokédex for iOSPokédex for iOS – Nintendo heeft een officiële Pokédex-applicatie uitgebracht in de Nederlandse App Store. Eerder verscheen deze zelfde app al in de Japanse App Store. In de app kun je afbeeldingen en informatie over alle Pokémon uit de bekende spellen bekijken. De app is Nintendo’s eerste betaalde applicatie in de App Store en tevens Nintendo’s eerste applicatie in de Nederlandse App Store.
Downloaden: Pokédex for iOS (€1,79, iOS 6.0+)

AG iPlan for iPhoneiPlan for iPhone – Op de iPad is iPlan een aardig populaire applicatie en dat is niet zo vreemd. De agenda-app ziet er lekker rustig uit met wit als hoofdkleur en hier en daar lichtblauw en andere pasteltinten. Daarnaast kan je de applicatie ook gebruiken als takenlijst naast de agenda en is er een ruimte voor losse notities. iPlan for iPhone is de nieuw uitgebrachte, handzame variant van de agenda. Er zijn behoorlijk wat opties, en je ziet eveneens de weersvoorspelling in de applicatie.
Downloaden: iPlan for iPhone (€0,89 ter introductie, anders €8,99, iPhone, iOS 5.0+)

AG Mijn Duik iPhoneMijn Duik – Mijn Duik is een iPhone-applicatie voor duikers die in Zeeland het water in willen gaan. In de app vind je een overzicht van alle duiklocaties in de provincie, met een omschrijving en kenmerken van iedere plek. Hierdoor kun je zien hoe moeilijk een locatie wordt geacht, hoe diep je kunt duiken en of er bijvoorbeeld restaurants in de buurt zijn. Duik je op een aangegeven locatie, dan kun je gemaakte foto’s uploaden. Hierdoor toon je andere app-gebruikers hoe een plek er uitziet.
Downloaden: Mijn Duik (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG TeamSpeakTeamSpeak 3 – De voicechat-applicatie TeamSpeak is in een nieuwe gedaante uitgekomen als universele applicatie op de iPhone en iPad. TeamSpeak 3 vervangt de vorige applicatie, maar heeft uiteraard nog steeds als basis dat groepen cross-platform met elkaar kunnen praten tijdens bijvoorbeeld het samen spelen van een game; de ontstaansreden van TeamSpeak. De applicatie kan contact leggen met TeamSpeak op Windows, Mac, Linux en Android en de app houdt je verbonden met een mobiele internetverbinding.
Downloaden: TeamSpeak 3 (gratis ter introductie, universele app, iOS 4.2+)

AG Day2Life planner iPhoneDay2Life planner – Na een periode van relatieve rust in het segment van agenda-apps, vliegt de ene na de andere nieuwe applicatie in het genre nu om de oren. Onlangs kwam de intuïtieve afspraken-app Fantastical uit, we bespraken Sooner vorige week en gisteren nog verscheen iPlan for iPhone, dat momenteel voor een schappelijke introductieprijs is te krijgen. Er is nog een nieuwe app die je agenda met taken combineert. Day2Life planner is gratis te downloaden en beschikt over handige functies in het maandoverzicht.
Downloaden: Day2Life planner (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Yahoo Mail iPhoneYahoo Mail – Je kunt voortaan je Yahoo-mailadres bekijken vanuit de iPhone-applicatie Yahoo! Mail. De app verscheen deze week in de App Store, samen met varianten voor Android en Windows 8 en een redesign voor de mailsite. Het was al langer mogelijk om je Yahoo-mail toe te voegen aan de officiële Mail-app in iOS 6, maar Yahoo’s eigen dienst zit nauwer in de zelfstandige app geïntegreerd. Volgens Yahoo is er bij de ontwikkeling van de app vooral gelet op een minimalistisch ontwerp en snel gebruik.
Downloaden: Yahoo! Mail (gratis, iOS 6.0+)

AG Echofon for Facebook Pro 2 iPhoneEchofon for Facebook Pro 2 – Je kan je afvragen hoe relevant een alternatieve applicatie voor Facebook nog is, nu het sociale netwerk van Mark Zuckerberg zijn zaakjes grotendeels voor elkaar heeft op de iPhone en iPad. De officiële Facebook-app is inmiddels snel in de belangrijkste segmenten en heeft bijna alle functies aan boord. Toch ziet Echofon zijn kans schoon. Ontwikkelaar Ubermedia biedt een tijd na de gratis variant, nu het betaalde Echofon Pro for Facebook 2.0 aan waarin je niet wordt overvallen met advertenties.
Downloaden: Echofon Pro for Facebook 2.0 (€2,69, iPhone, iOS 5.1+)

AG Flickr iPhoneFlickr 2.0 – Flickr heeft een grote 2.0-update uitgebracht van haar al langer verkrijgbare applicatie voor de iPhone en iPod touch. Die bewandelt een inmiddels bekend pad. Vanaf nu heb je kleurenfilters voorhanden in de applicatie die de foto’s voorzien van andere kleureninstellingen die vooral nostalgische effecten teweeg brengen. Flickr biedt er zestien. Er is ook een typische Flickr-eigenschap verbeterd. Zo worden groepen waarin je met meerdere leden foto’s kan insturen nu volledig ondersteund.
Downloaden: Flickr (gratis, iPhone, iOS 4.3)

AG QuikIO iPhoneQuikIO – Er is geen gebrek aan applicaties waarmee je bestanden en video’s vanaf je Mac of pc kan streamen op de iPhone. Maar gratis, zo goedkoop zijn ze niet vaak. De nieuwe app QuikIO wordt ter introductie gratis aangeboden voor de iPhone, waarna de prijs zal stijgen naar 2,69 euro. Ook de al langer verkrijgbare iPad-app is momenteel voor niks te downloaden. Met de apps kan je documenten, foto’s, muziek en video’s streamen vanaf je desktop én downloaden om vervolgens offline te gebruiken op de iPhone.
Downloaden: QuikIO (gratis ter introductie, anders €2,69, iPhone, iOS 5.0+)

AG 1Password 4 iPhone1Password – De opvolger van de bekende wachtwoorden-app 1Password van Agilebits is uitgebracht voor de iPhone. 1Password 4 biedt een groot aantal vernieuwingen ten opzichte van de vorige versie, waaronder een eenvoudiger inlogproces en direct inzicht in je favoriete wachtwoorden en accountgegevens, zodat je daar niet lang naar hoeft te zoeken. Moet je wel op zoek in de gloednieuwe interface, dan kan dat met een nieuwe zoekfunctie. Nieuw is ook iCloud-synchronisatie. De applicatie is ter introductie tijdelijk goedkoper te downloaden.
Downloaden: 1Password 4 (€6,99 introductieprijs, daarna €15,99, universele app, iOS)

AG Google Maps iPhoneGoogle Maps – De Google Maps-app voor iOS is eindelijk beschikbaar in de App Store. De officiële app is momenteel alleen geoptimaliseerd voor iPhone en iPod touch. Met de losse app kun je als voorheen locaties opzoeken op de iPhone, Streetview bekijken en routes met het openbaar vervoer opzoeken. Maar Google heeft ook gezorgd dat turn-by-turn navigatie is toegevoegd. De afgelopen weken gingen geruchten dat Apple de officiële Google Maps-app niet zou goedkeuren. De app verdween met de komst van iOS 6, waarin Apple de Google Maps-app heeft vervangen door de eigen kaartenoplossing Apple Maps.
Downloaden: Google Maps-app voor iOS (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG ANWB Auto iPhoneANWB Auto – De groene kaart, je rijbewijs, het kentekenbewijs en je ANWB Lidmaatschap. Handig om in papieren vorm bij je te hebben, maar misschien ook wel aardig om digitaal eveneens te bij de hand te hebben. De applicatie ANWB Auto kan je daarmee helpen. Het is een nieuwe kleine applicatie van de organisatie die vanaf ANWB Onderweg zegt zijn applicaties juist omvangrijker te willen maken qua functionaliteit. Behalve een opslag van de papieren, kan je ook je verbruik bijhouden en een herinnering voor je APK instellen. Dat kan voor meerdere auto’s.
Downloaden: ANWB Auto (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

AG Musicplayr iPhoneMusicplayr – Musicplayr is een nieuwe gratis iPhone-app waarmee je zonder account playlists kan maken van muziekvideo’s op YouTube, Vimeo, Soundcloud en muziekblogs. Ook kan je de afspeellijsten van verschillende personen die het nieuwste en beste in allerlei genres signaleren, met een simpele druk volgen. Als je wel een account aanmaakt of de app koppelt aan Facebook, kan je eigen playlists ook delen met anderen. De manier waarop je de playlists samenstelt, is nog wel het meest indrukwekkende aan Musicplayr.
Downloaden: Musicplayr (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Druppel iPhoneDruppel – Hoe uitgekleed mag en kan een weer-app zijn? Druppel is een nieuwe applicatie voor de iPhone die je al kan opstarten op het moment dat je de download begonnen bent, zo klein is de toepassing. Het startscherm is meteen het enige scherm dat je in de applicatie zal zien. Dat laat direct zien wanneer je regen kan verwachten binnen de komende twee uur. Is het helder, dan geeft de applicatie die melding. Is dat niet het geval, dan zie je dat ook.
Downloaden: Druppel (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Lift iPhoneLift – Je wilt graag gewicht kwijtraken door middel van hardlopen en kan daar wel een steuntje bij gebruiken – maar wil niet je progressie opdringen aan je Facebook-vrienden. Dat is waar de iPhone-app Lift om de hoek komt kijken. De al langer verkrijgbare app heeft een update gekregen die delen op Twitter mogelijk maakt, en daarnaast andermaal aantoont dat de applicatie erg goed ondersteund wordt. Welk doel je ook hebt en welke gewoonte je jezelf ook wil aanmeten, het sociale netwerk kan je ermee helpen.
Downloaden: Lift (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Strum iPhoneStrum – Ontwikkelaar Smule trok de aandacht in 2008 met de iPhone-fluit Ocarina. Sindsdien brachten ze een reeks aan interessante apps uit, die meestal met muziek te maken hadden en vaak behoorlijk innovatief waren qua idee of gebruikersinterface. Het heeft ermee te maken dat Smule’s medeoprichter Dr. Ge Wang aan de universiteit van Stanford onderzoek doet naar interactieve muzieksystemen. Nu is daar een nieuwe bij gekomen.
Downloaden: Strum (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.