Adobe Nimbus screenshot op de Mac

Adobe laat details over Nimbus-fotobewerker uitlekken

Adobe heeft details laten uitlekken over Nimbus, de nieuwe fotobewerker waarmee je alles opslaan in Creative Cloud.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Adobe werkt aan een nieuwe fotobewerker voor Mac en Windows, die je afbeeldingen opslaat in de cloud. Daarmee moet het makkelijker worden om tussen desktop en de mobiele apps te wisselen. Er zijn nu nieuwe details gelekt over Project Nimbus, bijvoorbeeld dat je 1 terabyte online opslag erbij krijgt.

Adobe Nimbus screenshot op de Mac

Adobe’s Project Nimbus gelekt

Adobe vertelde vorig jaar dat ze bezig zijn met een nieuwe fotobewerker voor Mac en Windows, onder de naam Nimbus. Deze is afgeleid van de eenvoudige Lightroom-app voor de iPad en is bedoeld om foto’s mee te bekijken en te bewerken. Opslaan doe je in Creative Cloud. De eerste beta van Nimbus zou wel eens heel dichtbij kunnen zijn, want Adobe heeft per ongeluk een interne download klaargezet voor een aantal klanten van Creative Cloud.

Adobe Nimbus installeren

1TB online opslag
Het blijkt dat je als Nimbus-gebruiker niet de standaard 20GB opslag krijgt, maar één terabyte. Ook lekten er nog meer details uit. Zo wordt het gemakkelijker om foto’s van tags te voorzien, omdat de software objecten al automatisch herkent. Je hoeft dus niet handmatig aan te geven dat er een paard of een hond op de foto staat. Nimbus herkent dat zelf al. Momenteel werkt deze herkenning in het Engels, nog niet in andere talen zoals het Frans.

Adobe Nimbus aankondiging

Geen vervanger van Lightroom
Nimbus wordt geen volledige vervanger van Lightroom, maar meer een aanvulling met de meestgebruikte functies. Adobe gaf de eigen Lightroom-app voor iOS afgelopen week nog een update, waardoor voortaan de Apple Pencil wordt ondersteund. Bij die app heb je ook een Creative Cloud-lidmaatschap nodig om alle functies te kunnen gebruiken.

Voor mensen die foto’s willen bewerken is er sinds kort ook Affinity Photo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2017, 19:26
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen adobe, fotobewerking, lightroom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.