Google Maps

Nieuwe Google Maps-tijdlijn laat zien waar je bent geweest

De nieuwe Google Maps-tijdlijn in de iOS-app laat zien waar je bent geweest. Zo onthoud je makkelijker plekken zoals cafés en winkels.

Google Maps

Gisteren was Google Maps al in het nieuws, omdat ze een nieuwe widget en een Google Maps iMessage-app hebben ingevoerd. Maar er is meer: in de iOS-versie van de app is nu ook de tijdlijn geactiveerd, die eerder al beschikbaar was op Android-toestellen. Met de tijdlijn kun je bijhouden op welke plekken je bent geweest.

Google Maps-tijdlijn voor iOS

De nieuwe Tijdlijn-functie is te vinden via het ‘hamburgermenu’ linksboven in de app. Daarna tik je op Mijn tijdlijn. Grote kans dat bij jou (net als bij ons) de tijdlijn nog helemaal leeg is. De Google Maps-tijdlijn wordt namelijk alleen gevuld als je continu je locatie deelt met de app, ook als je de app niet gebruikt.

Google Maps-tijdlijn in iOS

Zo schakel je altijd locatiedelen met Google Maps in:

  1. Open het menu via de liggende streepjes linksboven.
  2. Tik op Instellingen > Persoonlijke content (dus niet Locatie delen!).
  3. Check bij Locatie-instellingen of je altijd je locatie deelt met Google. Zo niet, dan kun je op het item klikken om dit eventueel te wijzigen.

Google Maps-tijdlijn in iOS

Wij delen liever niet altijd de locatie met Google, maar je moet het natuurlijk zelf bepalen. Schakel je het in, dan krijg je een lijst te zien van alle plekken waar je de afgelopen maanden bent geweest. De informatie in de lijst is aanpasbaar, dus klopt een bepaalde naam of een bepaald adres niet, dan kun je het bewerken. Wat je te zien krijgt is een lijstje met plekken, inclusief de totale afstand die je hebt gereisd en met welk vervoermiddel (rijden, lopen, fietsen, etc.).

Makkelijker herinneren waar je bent geweest
De bedoeling is dat je met deze functie makkelijker kunt herinneren op welke leuke plekjes je bent geweest, bijvoorbeeld een koffietentje of je laatste vakantiebestemming (voor het geval je echt vergeetachtig bent). Heb je bijvoorbeeld je kleding naar de stomerij gebracht, maar heb je geen idee meer waar dat ook alweer was, dan kan Google Maps je snel de weg wijzen. Je hoeft dus zelf niets meer te onthouden.

Bij elke plaats kun je meer informatie opvragen, bijvoorbeeld het adres en openingstijden. Verder zie je hoe laat je op een bepaalde plek bent geweest. Dus als de stomerij beweert dat je pas na zessen de kleding hebt gebracht, dan kun jij met de Google Maps-tijdlijn in de hand ‘bewijzen’ dat het toch echt vóór zessen was.

Mocht de tijdlijnfunctie nog niet zichtbaar zijn, dan moet je even geduld hebben. Google rolt het geleidelijk uit naar alle gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2017, 9:45
Categorie Apps
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.