Google Pixel-horloges

Concurrentie voor de Apple Watch? ‘Google werkt aan drie Pixel-horloges’

Google probeert op steeds meer punten terrein van Apple af te snoepen. Ook met horloges, zo blijkt uit nieuwe geruchten. Google zou drie Pixel-horloges aan het ontwikkelen zijn, die dezelfde gebruikservaring moeten bieden als de Apple Watch.

Er was dit jaar op Google I/O niet veel te horen over Wear OS, het van Android afgeleide besturingssysteem voor horloges. Toch zou Google druk aan het werk zijn met nieuwe producten. Volgens geruchtenlekker Evan Blass komt er een Pixel-horloge aan en gaat Google ook Pixel Buds-oordopjes onthullen. Dat zou moeten gebeuren tijdens de jaarlijkse hardware-aankondigingen in oktober. Een Duitse techblog beweert zelfs dat Google drie Pixel-horloges aan het maken is met codenamen Ling, Triton en Sardine.

Drie Pixel-horloges

Alledrie zullen ze draaien op een nieuwe Qualcomm-processor die continu naar spraakcommando’s luistert maar toch heel energiezuinig is. Voorheen was Google afhankelijk van externe merken zoals Samsung en LG voor de fabricage van horloges en werd er gebruik gemaakt van het Android Wear-besturingssysteem. Tegenwoordig is het vooral Fossil, die aan de lopende band smartwatches voor modemerken uitbrengt en heeft de software een nieuwe naam gekregen: Wear OS.

Met eigen horloges kan Google het maximale laten zien van Wear OS, met functies die wat moeilijker realiseerbaar zouden zijn via een externe partner. Het zou interessant kunnen zijn voor mensen die een smartwatch willen, maar de Apple Watch onhandig vinden omdat het vooral goed samenwerkt met andere Apple-producten.

Google Pixel-horloges

Het zal wel wat concurrentie opleveren voor de Apple Watch, maar we verwachten niet dat de Pixel-horloges Apple van de markt gaan verdringen. Met de Pixel-smartphones wil Google vooral laten zien wat er mogelijk is. Qua marktaandeel komen ze bij lange na niet in de buurt van Apple’s iPhone. De drie modellen Ling, Triton en Sardine zouden 1GB werkgeheugen hebben en sommige modellen zal onafhankelijk van de smartphone kunnen werken dankzij 4G en GPS. Google zou al langer met de smartwatches bezig zijn, maar het verloopt moeizaam beweert WinFuture. Leverancier Compal had eind vorig jaar een ontwerp klaar, maar dat voldeed niet aan de eisen. Een geplande release in het voorjaar van 2018 bleek daardoor niet mogelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2018, 8:32
Bron Bron WinFuture
Via Via TNW
Categorie Geruchten
Onderwerpen google, pixel
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.