Air Home Video: video’s via AirPlay afspelen vanuit fotorol (jailbreak)

Air Home Video is een nieuwe jailbreak-tweak waarmee je AirPlay-video's kunt afspelen vanuit je fotorol naar je Apple TV.

airplay iphoneiOS 4.2.1 bevat een nieuwe functie AirPlay, waarmee je foto’s, video’s en muziek naar je Apple TV of externe speakers kunt sturen. Video’s die je met de camera van je iPhone hebt gemaakt, kun je echter niet zomaar via AirPlay afspelen. De functie wordt niet ondersteund in de standaard Camera-applicatie op de iPhone en dat heeft misschien te maken met de verschillende bitrates van HD-video’s op je iPhone.

air-home-videoMaar gelukkig is er een oplossing voor jailbreakers: Air Home Video. Hiermee krijg je voor $0,99 de mogelijkheid om de video’s toch af te spelen.

Air Home Video is een losse applicatie en dus geen tweak die ervoor zorgt dat er voortaan een AirPlay-knop zichtbaar is in de fotorol. Je zult dus de aparte Air Home Video-app moeten opstarten, die vervolgens kijkt welke foto’s en video’s er in je Foto-app op de iPhone en iPad staan. Ook kun je video’s inkorten, zodat je alleen een deel ervan hoeft te bekijken. Zit je op een traag netwerk, dan kun je kiezen voor Low Quality-weergave, waarbij de compressie extra snel wordt uitgevoerd en je meteen kunt gaan kijken. High Quality duurt iets langer maar levert wel betere beeldkwaliteit. Bij een video van 2 minuten moet je bijvoorbeeld 30 seconden wachten tot de conversie klaar is.

Air Home Video is te vinden in de Big Boss-repo in Cydia en kost $0,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2010, 12:47
Categorie Apps
Onderwerpen airplay, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.