Google gaat maandag mobiel platform Android aankondigen

Google gaat maandag de plannen rond het mobiele platform Android bekendmaken. Door het open karakter zou Google wel eens ontwikkelaars bij de iPhone kunnen weglokken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Google PhoneVolgens The Wall Street Journal heeft Google maandag een persconferentie gepland, waarin het bedrijf de plannen rond de Google Phone bekend gaat maken. Er zullen samenwerkingsovereenkomsten met verschillende toestelmakers en mobiele operators worden aangekondigd en we krijgen een eerste blik op het mobiele besturingssysteem, met de codenaam Android. In de VS zijn mobiele operators Sprint en T-Mobile aan boord, terwijl het Taiwanese HTC de toestellen heeft gemaakt. Maar het is mogelijk dat er nog andere toestelmakers opduiken.

Mogelijke andere fabrikanten die worden genoemd zijn Samsung, LG en Sony Ericsson. De toestellen draaien waarschijnlijk op een Linux-gebaseerd besturingssysteem met de codenaam Android, aangevuld met een aantal mobiele applicaties van Google zelf. Er komt binnenkort ook een software development kit (SDK) beschikbaar voor ontwikkelaars die zelf hun toepassingen willen maken. Dat laatste lijkt een bedreiging voor Apple, die in februari een eigen SDK gaat uitbrengen. Ontwikkelaars gaven eerder aan dat ze lokatiegebaseerde diensten het liefst met Google-technologie willen ontwikkelen. Op twee en drie stonden Microsoft en Nokia; terwijl Apple in de lijst niet voorkomt. Nu zijn standpunten lokatiegebonden diensten niet maatgevend voor de rest van de mobiele industrie maar het geeft wel aan dat Google een flinke bedreiging kan vormen – temeer omdat het Google-platform open is en waarschijnlijk minder beperkingen oplegt dan de plannen van Apple.

Naast de genoemde merken zouden ook de Japanse mobiele operators KDDI en NTT DoCoMo sterk betrokken zijn bij de zogenaamde Open Handset Alliance. Daarnaast zouden er nog 30 andere bedrijven betrokken zijn; in het lijstje staan niet de minste namen: Qualcomm, Broadcom, Intel, Motorola, Texas Instruments plus de hierboven al genoemde merken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:48
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen android, apple, google, sdk, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.