Tittr combineert Flickr en Twitter

Tittr noemt zichzelf een alternatief voor Twitter en Flickr. Door een foto vanaf je iPhone per e-mail naar de website te sturen kunnen anderen zien wat je aan het doen bent.

Alle woordvariaties op Twitter zijn al zo’n beetje uitgeprobeerd, maar Tittr heeft er nog eentje weten te verzinnen, met ook nog zo’n übercoole R aan het eind. De microblogging-site combineert het gemak van Twitter met het uitwisselen van foto’s via Flickr. Moblogging anno 2007 dus. Het idee ontstond toen Filemaker-expert Jonathan Stark een oplossing zocht om de foto’s die hij met zijn iPhone had gemaakt snel en makkelijk te publiceren. Stark vindt de naam van zijn site overigens wel “kind of funny“.

Blijkbaar zag Stark de vele mobiele varianten van Flickr niet zitten en vond het nodig om een nieuw initiatief te starten. Volgens de maker levert dit een “truly addictive online experience” op. Je kunt de foto’s namelijk via mail opsturen naar je online account, waar ze in een grote vergaarbak verschijnen. Het verband met Twitter is niet echt duidelijk: er staan geen boodschappen van 140 tekens bij de foto’s en snel een fotootje plaatsen kan op Flickr ook, daar heb je geen Twitter voor nodig. Er staan nu zo’n 130 foto’s online, waaronder een fotoserie van mannen die een boom omzagen (gaap!). Wij houden het voorlopig toch even bij het origineel: Twitter en Flickr zelf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2007, 13:42
Categorie Apps
Onderwerpen flickr, fotografie, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.