App indexing bij sportkaartjes

Google gaat iOS-apps in zoekresultaten Safari tonen

Google gaat inhoud in iOS-apps indexeren, zodat je vanuit Safari meteen naar inhoud binnen een app kunt springen. In Google Chrome en op Android was het al langer mogelijk.

Google gaat iOS-apps indexeren, zodat inhoud van apps in de zoekresultaten in Safari verschijnen. Begin dit jaar was die mogelijkheid al toegevoegd aan Google’s eigen Chrome-browser en de Google-app. Dankzij App Indexing kan Google direct naar inhoud in een app linken vanuit de zoekresultaten. Ontwikkelaars zullen wel zelf actie moeten ondernemen om in de zoekresultaten terecht te komen, legt Google uit in een bericht aan ontwikkelaars.

Apps indexeren in Safari

Om te zorgen dat Google apps indexeert zullen ontwikkelaars een speciale softwarekit moeten toepassen, waarbij ze gebruik maken van zogenaamde Universal Links. Vanaf eind oktober zullen de eerste resultaten zichtbaar zijn.

App indexing bij sportkaartjes

Sinds iOS 9 is het makkelijker geworden om te indexeren. De techniek die Google gebruikt is nu compatibel met de HTTP deeplink-standaarden die iOS 9 gebruikt. iOS 7 en iOS 8 zullen niet worden ondersteund door Google.

Deeplinking zit overal in iOS 9

In iOS 9 kun je talloze voorbeelden vinden van het deeplinken naar bepaalde apps en content. In Spotlight kun je nu zoeken binnen andere apps, die niet door Apple zijn gemaakt. Ook is er steeds een Terug-linkje in de linkerbovenhoek zichtbaar, waarmee je terug gaat naar een vorige app.

Bij de Dropbox-app kun je zien welke bestanden je hebt opgeslagen en vanuit Spotlight meteen naar een specifiek bestand gaan, binnen de iPhone-app van Dropbox. Bij het zoeken met Google kun je straks hetzelfde ervaren: als je bijvoorbeeld een huis zoekt en de Funda-app geïnstalleerd hebt, kun je vanuit de zoekresultaten in Safari op de iPhone meteen doorspringen naar dat ene specifieke huis in de app. Daarvoor moet Funda natuurlijk wel de app aanpassen. Tegelijk levert het indexeren van apps ook problemen op voor ontwikkelaars: als een bepaald huis zowel op de website als in de app staat, welke krijgt dan voorrang in de zoekresultaten?

Hieronder zie je een voorbeeld met restaurantinfo in Yelp:

App Indexing restaurant

Onderstaande video laat zien hoe het werkt aan de hand van Android-apps (waarbij het al langer mogelijk was):

Google heeft uitgebreide uitleg over App Indexing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2015, 12:37
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.