iphone-6-modellen

Bluetooth 4.2 toegevoegd aan iPhone 6 (Plus) en iPad Air 2

Apple heeft Bluetooth 4.2 toegevoegd aan de iPhone 6, iPhone 6 Plus en de iPad Air 2. Nog onduidelijk is of het ook in oudere toestellen werkt.

iphone-6-modellen

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus ondersteunen voortaan Bluetooth 4.2. Blijkbaar was het mogelijk om de Bluetooth-chips in de vorige generatie iPhones te updaten naar de nieuwste versie. Hetzelfde geldt voor de iPad Air 2. Bluetooth 4.2 is ook aanwezig in de iPhone 6s (Plus), iPad Pro en iPad mini 4.

Uit productvergelijkingen op de website van Apple blijkt dat ook de iPhone 6 (Plus) en de iPad Air 2 nu werken met Bluetooth 4.2. Ook op productpagina’s wordt Bluetooth 4.2 nu genoemd. Omdat de producten hun originele productnummer hebben behouden, ontstaat de indruk dat Apple de Bluetooth stack in iOS 9 heeft aangepast. Een andere mogelijkheid is dat Apple vanaf een bepaald moment andere componenten is gaan inbouwen, wat zou betekenen dat alleen recente kopers van deze toestellen ervan kunnen profiteren. Apple zou dan waarschijnlijk de productnummers hebben aangepast.

Bluetooth 4.2 op iPads

Waarom Bluetooth 4.2

Bluetooth 4.2 heeft onder andere als voordeel dat de snelheid veel hoger ligt: bij data-uitwisseling kan de snelheid met een factor 2,5 worden opgevoerd. Ook gaat de bandbreedte omhoog met een factor 10. Daardoor kunnen video- en audiosignalen in hogere kwaliteit via Bluetooth worden verstuurd, bijvoorbeeld naar draadloze oordopjes.

Apple heeft op meerdere vragen om meer opheldering nog niet gereageerd. Theoretisch zou updaten mogelijk moeten zijn, maar de vraag is of het ook kan met de (aangepaste) chips die Apple in toestellen gebruikt.

Bluetooth Core Specification 4.2 is vooral geschikt voor situaties waarbij een energiezuinige verbinding nodig is. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor Internet of Things-toepassingen en ondersteunt ook het IPv6/6LoWPAN internetprotocol. De beveiliging van de verbindingen is ook sterk verbeterd. Apple gebruikt Bluetooth 4.2 al in de nieuwste iPhones en iPad en zou plannen hebben om ook een nieuwe toetsenbord en muis uit te brengen die draadloos werken via Bluetooth 4.2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2015, 10:49
Categorie iDevices
Onderwerp bluetooth

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.