Google Foto’s werkt nu met AirPlay op je Apple TV

Google Foto's werkt nu ook met AirPlay. Dankzij AirPlay kun je je foto's en video's eenvoudig vanaf je iPhone of iPad streamen naar je Apple TV, zodat je ze op je televisie kunt bekijken.

Als je Google Foto’s gebruikt voor het opslaan van al je eigen foto’s en video’s, dan is er goed nieuws als je ook een Apple TV hebt. Google Foto’s heeft helaas (nog) geen Apple TV-app, maar heeft wel AirPlay toegevoegd aan de iOS-versie. Hierdoor stream je je foto’s en video’s naar je televisie.

Albums delen met andere met Google Foto's.

Google Foto bekijken via je Apple TV

Hoewel de nieuwste Apple TV een eigen Foto’s-app van Apple heeft, heeft Google geen eigen variant uitgebracht van haar Google Foto’s-app voor de Apple TV. Je kunt dus niet direct op je Apple TV door je fotocollectie bladeren als je gebruikmaakt van Google’s fotodienst. De nieuwste versie van Google Foto’s heeft dit probleem echter voor een deel opgelost, want je kunt nu gebruikmaken van AirPlay in combinatie met Google Foto’s.

Met AirPlay kun je content uit apps vanaf je iPhone of iPad streamen naar je televisie dankzij een aangesloten Apple TV. Het voordeel van AirPlay is dat je niet de allernieuwste Apple TV hoeft te hebben, maar dat de tweede generatie Apple TV al voldoende is. De app bood al ondersteuning voor de Chromecast, maar dankzij AirPlay kun je nu dus ook je foto’s en video’s streamen via de Apple TV. Dit komt vooral van pas als je met meerdere mensen vakantiefoto’s wil bekijken. Met AirPlay kunnen ook andere mensen eenvoudig hun eigen foto’s naar de televisie streamen. De enige voorwaarde is dat ze verbonden moeten zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

Bekijk ook

Foto's bewerken in Google Foto's op de iPhone: witbalans aanpassen en meer

Met Google Foto's kun je automatisch de witbalans foto's verbeteren, voor een mooiere witbalans. Ook kun je de foto op allerlei manieren bewerken door schaduwen, hooglichten en meer aan te passen. In deze tip lees je hoe dit werkt en hoe je met filters de witbalans, warmte, tint en verzadiging kunt aanpassen.

Gebruikers van de Google Foto’s app vragen al langer om de komst van ondersteuning voor de Apple TV en met ingang van versie 2.14 is in ieder geval AirPlay dus een welkome toevoeging. Of er ooit nog een aparte Google Foto’s-app voor de nieuwste Apple TV beschikbaar komt, is nog even afwachten.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.