Vastgelopen iPhone start opnieuw op.

Lastig uit te voeren bug in Bedieningspaneel laat iPhone vastlopen

Een vreemde bug in het Bedieningspaneel in iOS laat je iPhone of iPad vastlopen. Door meerdere knoppen tegelijk in te drukken, wordt je iPhone automatisch opnieuw opgestart. Wanneer gaat Apple deze bug oplossen?

Vastgelopen iPhone start opnieuw op.

Soms stuiten iPhone-gebruikers op de meest vreemde bugs en deze nieuw ontdekte bug is een goed voorbeeld daarvan. Het is onwaarschijnlijk dat je deze bug bij normaal gebruik tegen komt, maar door meerdere knoppen in het Bedieningspaneel tegelijk in te drukken, loopt je iPhone of iPad vast en wordt deze opnieuw opgestart.

Bug in Bedieningspaneel

De bug heeft te maken met het Bedieningspaneel in iOS en werkt zowel op de iPhone en iPad, in ieder geval tot en met de meest recente beta van iOS 10.3.2. Om de bug te reproduceren, open je het Bedieningspaneel en tik je op drie knoppen tegelijk: de timer, rekenmachine of camera-knop, de Night Shift-knop en de AirDrop-knop. Als je dit goed timet, zal de iPhone of iPad vastlopen en wordt daarna opnieuw opgestart. Het werkt echter ook met slechts twee knoppen, door bijvoorbeeld de Camera-knop en de AirDrop-knop tegelijk in te drukken. Het kan geen kwaad om deze bug zelf te reproduceren, maar zal waarschijnlijk wel de nodige pogingen vereisen. In onderstaande video is de bug in werking te zien.

Uit eerdere berichten van iCulture-lezers blijkt dat de bug al een aantal maanden in iOS verstopt zit. De kans dat je dit per ongeluk activeert is klein, maar toch is het opmerkelijk dat Apple deze bug nog steeds niet opgelost heeft. Een ander voorbeeld van een bug die je iPhone laat vastlopen, verscheen vorig jaar november. Een corrupt filmpje van slechts vier seconden zorgt ervoor dat je iPhone niet meer reageert en het geheugen volloopt.

Apple lost dit soort problemen meestal in kleine iOS-updates op. In de huidige beta’s van iOS 10.3.2 is de bug echter nog steeds aanwezig, waardoor het nog maar de vraag is of Apple het in deze versie op gaat lossen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2017, 11:23
Categorie iDevices
Onderwerpen bedieningspaneel, bug

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.