Google Docs binnenkort op iPad bewerken, zegt Google

Documenten van Google Docs zijn straks ook op de iPad te bewerken, zegt Google. Nu moet je nog een aparte app installeren of kun je alleen bekijken.

google docsGoogle Docs kun je al op de iPad gebruiken, maar het vervelende is dat je er geen documenten mee kunt bewerken. Daar komt binnenkort verandering in. Google heeft via een blogposting bekendgemaakt dat het straks ook mogelijk wordt om tekst te verwerken. De aankondiging werd gedaan op Google Atmosphere in Parijs, een evenement waar meer dan 300 IT-professionals bij elkaar kwamen om te praten over cloud computing.

Google demonstreerde hoe je Google Docs op een iPad kunt gebruiken om documenten te bewerken. Komende weken wordt het ook mogelijk voor collega’s om samen te werken aan documenten, op een breed aanbod van apparaten.

Google Atmosphere is een jaarlijks Europees evenement, gericht op webgebaseerde applicaties. Dit jaar lag de focus op productiviteit en beveiliging. Meer dan 3 miljoen bedrijven gebruiken al Google en meer dan 30 miljoen gebruikers zijn afhankelijk van de diensten van Google om berichten te sturen en samen te werken.

Bewerken van Google Docs is al wel mogelijk met apps zoals Documents To Go, die je tegen betaling uit de App Store kunt downloaden.

Dubbele beveiliging dankzij je mobiele telefoon

Op Google Atmosphere kondigde het bedrijf nieuwe maatregelen aan, die het werken met Google-webapps veiliger moeten maken. Er komt een verificatie in twee stappen om toegang te krijgen tot je Google-account.

google accounts

Op een website vul je eerst je wachtwoord in en daarna een unieke code die naar je mobiele telefoon wordt gestuurd. Daardoor combineren ze twee beveiligingslagen: het wachtwoord zit in je hoofd en je mobiele telefoon draag je op zak. Iemand kan je wachtwoord achterhalen, maar heeft meestal niet toegang tot je mobiele telefoon. De optie komt nu al beschikbaar voor gebruikers van de Google Apps Premier, Education en Government Edition (dus nog niet voor gewone gebruikers). In de komende maanden zullen ook gebruikers van de Standard Edition de functie tot hun beschikking krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2010, 17:15
Categorie iOS
Onderwerpen google, google documenten, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.