Uitzending Gemist beta opengesteld voor alle iPad-bezitters

Uitzending Gemist is in de nieuwe betaversie nu voor iedereen beschikbaar. Op de iPad kun je de video's dankzij HTML5 bekijken.

uitzending gemistIedereen heeft vanaf vandaag toegang tot de nieuwe betaversie van Uitzending Gemist. De site werd voorheen nog afgeschermd met een wachtwoord, maar wie wil krijgt vanaf de iPad (en de desktop) nu gewoon toegang. Heb je een iPad, dan profiteer je van de nieuwe maar nog wel experimentele ondersteuning voor HTML5. De NPO werkt met browserdetectie om te zorgen dat de juiste HTML5-video in beeld verschijnt wanneer je een iPad hebt.

Op andere apparaten die HTML5 aankunnen zijn de programma’s nog niet te bekijken. Dit heeft te maken met rechten. Op de iPhone kun je de programma’s bijvoorbeeld niet bekijken. Tik je een filmpje aan, dan verschijnt er een waarschuwing dat je Silverlight moet installeren.

Bezoek je de website vanaf de desktop, dan heb je keuze uit Flash of Microsoft Silverlight. De uitzendingen zijn in een resolutie van 640 x 360 pixels te bekijken in een hogere bitrate (1 Mbps, voorheen 512 Kbps). Het complete aanbod van de afgelopen weken is beschikbaar, maar het archief gaat niet zover terug als de oude site waar je programma’s van soms een jaar geleden nog kon terugkijken. Alleen programma’s van de publieke omroep zijn op Uitzending Gemist te vinden. Voor het aanbod van RTL kun je op de iPad al een aantal maanden terecht via rtlgemist.nl.

De nieuwe versie bevindt zich nog op de url beta.uitzendinggemist.nl en is voorlopig nog bedoeld als test. Je kunt feedback geven en suggesties voor toekomstige functies indienen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2010, 17:17
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, televisie, uitzending, uitzending gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.