Chrome-Macbook

Google Chrome voor Mac gaat animaties pauzeren om je accu te sparen

Google introduceert spoedig een slimme pauzeerfunctie die animaties automatisch pauzeert als je ze niet gebruikt. Dit moet een merkbaar verschil opleveren voor je accuduur.

logo Google ChromeGoogle Chrome is een van de populairste browsers van Macgebruikers, maar brengt wel wat vervelende nadelen met zich mee. Onlangs beschreven we nog hoe je kunt voorkomen dat Chrome je Mac traag maakt, en nu komt Google zelf met een oplossing voor het andere grote nadeel: de aanslag op je accuduur als je de browser gebruikt.

Om je accu te sparen heeft Google de handen ineengeslagen met Adobe, om aan een functie te werken die Flash te pauzeert. Flash is de belangrijkste manier voor webpagina’s om animaties af te spelen, waaronder video’s. Deze content is van grote invloed op je accuduur, dus besluit Google er met een slimme pauzeerknop iets aan te doen.

Slimme pauzeknop

In een blog legt Google uit hoe de pauzeerfunctie in zijn werk gaat. Zodra jij een webpagina bezoekt met Flash-animaties maakt Chrome een inschatting over welke je van plan bent te gebruiken. Hierdoor kunnen overbodige animaties stopgezet worden, wat een positief effect heeft op je accu. Omdat dit vanzelf gaat, is er ook een optie om individuele animaties handmatig weer aan te zetten.

Kijk je bijvoorbeeld een video, dan zullen alle overige animaties gepauzeerd worden, aangezien je je op dat moment toch focust op de video. De functie wordt eerst toegepast op de bètaversie van Chrome, maar zal later als standaardfunctie ingevoerd worden van de browser.

In hetzelfde blogbericht geeft Google aan bezig te zijn met meer projecten die je accu ten goede komen.

Lees ook: Ontdek welke apps energie vreten op de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2015, 15:16
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen chrome, flash, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.