KLM-vernieuwt-app

Nieuwe KLM-app moet vooral persoonlijk worden

Je reisinformatie inzien is handig, maar de nieuwe app van KLM die in juli verschijnt moet zich daarnaast vooral focussen op de individuele passagier.

KLM zet de passagier centraal met een nieuwe app die in juli verschijnt. De app moet niet alleen stress verminderen, maar wordt ook een plaats waar alle relevante info te vinden is.

Op de Mobile Convention Amsterdam werd duidelijk dat de huidige KLM-app onvoldoende resultaten boekt. Tijd voor een update dus en als we KLM mogen geloven, gaat het hier om een grote revisie.

Net zoals Bol.com merkt namelijk KLM ook dat klanten steeds vaker hun smartphone gebruiken om een bestelling voor te bereiden, om de boeking vervolgens uit te voeren op een desktop.

Reisinformatie, winkels en luchthaveninfo
KLM-vernieuwt-appDoor informatie van de passagier te gebruiken kan er informatie gegeven worden over een vlucht, maar ook over de luchthaven zelf en de winkels die daar te vinden zijn. Ook moet je in een kwestie van seconden je favoriete stoel aan boord kunnen kiezen en extra bagage toevoegen.

Tot nu toe is de KLM-app vooral een middel om snel je reisgegevens voor handen te hebben. Dit is (uiteraard) nog steeds een belangrijk onderdeel van de nieuwe app, maar daarnaast spelen andere functies ook een grote rol.

Of externe ontwikkelaars ook gebruik mogen maken van de API van KLM, is nog maar de vraag. Willemijn Rijpma liet tijdens de Mobile Convention liet weten dat de API “nog niet en zeker niet in 2015” beschikbaar komt voor externe ontwikkelaars. Volgend jaar misschien dan?

Passagiers die deze maand met KLM vliegen kunnen zich aanmelden om de app te testen. Uit dit aanmeldingsformulier blijkt dat de app voor zowel iOS, Android, Windows Phone als BlackBerry ontwikkeld wordt.

Meer vliegtuignieuws
Het is een drukke dag met vliegtuignieuws. Eerder vandaag onthulde een onofficiële Schiphol-app ondersteuning voor de Apple Watch, zodat je sneller kunt zien waar je heen moet.

KLM vertelde iCulture dat ze op dit moment ook werken aan een eigen app voor de Apple Watch. Ook meldt KLM dat vanaf september de eerste Boeing 787 in gebruik wordt genomen. Dit toestel bevat standaard Wi-Fi voor de passagiers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2015, 14:08
Categorie Apps
Onderwerpen klm, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.