Google Cardboard

Google Cardboard wordt groter en krijgt officiële iPhone-app

Google heeft een officiële Cardboard-app uitgebracht voor de iPhone. De CardBoard-kijker is bovendien een stuk groter, voor smartphones tot 6 inch.

googlecardboardGoogle gaat een officiële app voor Google Cardboard uitbrengen, de kartonnen virtual reality-bril. Vorig jaar stelde Google de kartonnen bril voor op de ontwikkelaarsconferentie Google I/O en dit jaar komt er een officiële app. De bril is bovendien groter geworden: er passen nu smartphones met 6-inch scherm in.

Tot nu was Google Cardboard alleen beschikbaar voor Android-gebruikers, al kon je er wel een iPhone met geschikte app in stoppen. De Cardboard-bril is geschikt voor de iPhone 5 en latere modellen, tot en met de iPhone 6 Plus. Als met een soort kaleidoscoop kijk je rond met Cardboard, waarbij je objecten in 3D kunt zien en virtueel rondwandelt door steden. Ben je blut, dan kun je online instructies vinden hoe je zelf een Google Cardboard-bril kunt knutselen.

google_cardboard_2015

Google Cardboard: ook voor het onderwijs

Google heeft bovendien nog wat leuke extra’s bedacht, zoals Expeditions. Hiermee kunnen scholieren virtuele trips maken onder water, op de maan en op allerlei andere plekken. Hieronder zie je een video:

Hieronder vind je de downloadlink voor de Google Cardboard-app voor iOS. Omdat de app nog maar net beschikbaar is, kan het even duren voordat de app in de Nederlandse App Store zichtbaar wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2015, 21:13
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.